Aptitude Questions – Simplification Set 34

Hello Aspirants.

Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Simplification. We have included Some questions based on latest pattern !!!

  1. 69 ÷ 3 * 0.85+ 14.5 – 3 = ?
    A. 36.15
    B. 32.15
    C. 33.05
    D. 32.05
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – E. None of these
    Explanation :
    69 ÷ 3 * 0.85 = 23 * 0.85 = 19.55
    19.55 + 14.5 – 3 = 31.05
  2. 4.5 + 23.50 + 14.58 – 17.68 * 0.5 = ?
    A. 23.74
    B. 33.74
    C. 34.74
    D. 36.74
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – B. 33.74
    Explanation :
    17.68 * 0.5 = 8.84
    42.58 – 8.84 = 33.74
  3. 23.56 + 4142.25 + 134.44 = ?
    A. 4010.05
    B. 4000.15
    C. 4100.25
    D. 4300.25
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – D. 4300.25
    Explanation :
    23.56 + 4142.25 + 134.44 = 4300.25
  4. (√ 7744 * 66 ) ÷ (203 + 149)= ?
    A. 12.5
    B. 14.5
    C. 13.5
    D. 18.5
    E. 16.5
    Answer & Explanation
    Answer – E. 16.5
    Explanation :
    (√ 7744 * 66 )= 5808; 5808/352 = 16.5
  5. 5/9 of 504 + 3/8 of 640 =  ?
    A. 620
    B. 550
    C. 520
    D. 480
    E. 460
    Answer & Explanation
    Answer – C. 520
    Explanation :
    5/9 of 504 = 280 ; 3/8 of 640 = 240 => 280 + 240 = 520
  6. (786*74) ÷ x = 1211.75
    A. 62
    B. 55
    C. 52
    D. 48
    E. 46
    Answer & Explanation
    Answer – D. 48
    Explanation :
    (786*74) ÷ x = 1211.75
    x = 48
  7. 18² + √? = 350
    A. 676
    B. 576
    C. 26
    D. 28
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – A. 676
    Explanation :
    18² + √? = 350
    √? = 350 – 324 = 26
    ? = 676
  8. 140% of 500 + 24% of 750 = ?
    A. 550
    B. 660
    C. 770
    D. 880
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – D. 880
    Explanation :
    700 + 180 = 880
  9. 4900 ÷ 28 * 444 ÷ 12 = ?
    A. 6312
    B. 6223
    C. 6475
    D. 6217
    E. 6421
    Answer & Explanation
    Answer – C. 6475
    Explanation :
    4900 ÷ 28 = 175
    444 ÷ 12 = 37
    175 * 37 = 6475
  10. 1221 + 1117 = x% of 6680 
    A. 26
    B. 32
    C. 43
    D. 17
    E. 35
    Answer & Explanation
    Answer – E. 35
    Explanation :
    2338/66.8 = 35