Aptitude Questions – Simplification Set 36

Hello Aspirants.

Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Simplification. We have included Some questions based on latest pattern !!!

  1. 36 * 1.75 + 24 * 3.25 = ?
    A. 146
    B. 141
    C. 143
    D. 142
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – B. 141
    Explanation :
    63 + 78 = 141
  2. 16.23 * 12.9 + 17.32 =  ?
    A. 224.87
    B. 234.87
    C. 244.87
    D. 226.87
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – D. 226.87
    Explanation :
    16.23 * 12.9 = 209.367
    209.367 + 17.32 = 226.87
  3. 444 ÷ (16*1.5) = ?
    A. 14.5
    B. 16.5
    C. 18.5
    D. 20.5
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – C. 18.5
    Explanation :
    16 * 1.5 = 24; 444 ÷ 24 = 18.5
  4. ? / 529 = 324 / ? 
    A. 325
    B. 414
    C. 456
    D. 448
    E. 352
    Answer & Explanation
    Answer – B. 414
    Explanation :
    x² = 529 * 324 => x = 23 * 18 = 414
  5. [18 * 15 – 20] / [(3.2 + 9.4) – 7.6] = ?
    A. 30
    B. 40
    C. 50
    D. 70
    E. 60
    Answer & Explanation
    Answer – C. 50
    Explanation :
    250 / 5 = 50
  6. 85943 – 71206 + 37517 – 3512 + 119 = ?
    A. 49961
    B. 48861
    C. 47861
    D. 46861
    E. 41661
    Answer & Explanation
    Answer – B. 48861
    Explanation :
    52254 – 3512 + 119 = 48861
  7. 2552 ÷ 97 + 34 * 43 – 96 + 69 = ?
    A. 1676
    B. 1461
    C. 1361
    D. 1576
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – B. 1461
    Explanation :
    26 + (34 * 43) – 96 + 69 = 1461
  8. (54679 + 5982 + 32614) – (312 * 69) = ?
    A. 75724
    B. 71747
    C. 72747
    D. 73747
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – B. 71747
    Explanation :
    54679 + 5982 + 32614 = 93275
    312 * 69 = 21528
    93275 – 21528 = 71747
  9. [(24*16) – (736 ÷ 23)] / [(42*17) ÷ 102]
    A. 50.385
    B. 50.485
    C. 50.285
    D. 50.185
    E. 50.225
    Answer & Explanation
    Answer – C. 50.285
    Explanation :
    384 – 32 / 714 ÷ 102 = 50.285
  10. 5616 ÷ 18 ÷ 8 = ?
    A. 26
    B. 32
    C. 41
    D. 38
    E. 39
    Answer & Explanation
    Answer – E. 39
    Explanation :
    312 ÷ 8 = 39