Cylone Gaja - Pray for Tamilnadu Delta regions to recover

Aptitude Questions – Simplification Set 38

Hello Aspirants.

Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Simplification. We have included Some questions based on latest pattern !!!

  1. 456 ÷ 24 * 38 – 958 + 364 = ?
    A. 126
    B. 127
    C. 128
    D. 138
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – C. 128
    Explanation :
    19 * 38 – 958 + 364 = 128
  2. 5616 ÷ 18 ÷ 8 = ?
    A. 34
    B. 39
    C. 38
    D. 37
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – B. 39
    Explanation :
    5616 ÷ 18 = 312
    312 / 8 = 39
  3. (85410 + 36885 + 24705) ÷ 1600 = ?
    A. 92.875
    B. 91.875
    C. 93.675
    D. 92.675
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – B. 91.875
    Explanation :
    (85410 + 36885 + 24705) = 147000; 147000/1600 = 91.875
  4. 12.5 * 14 ÷ 8.75 + 12 = 20 + ? 
    A. 14
    B. 11
    C. 12
    D. 18
    E. 15
    Answer & Explanation
    Answer – C. 12
    Explanation :
    12.5 * 1.6 = 20 ; 20 + 12 – 20 = 12
  5. x * (523.5 + 687.5) = 24220
    A. 10
    B. 15
    C. 17
    D. 20
    E. 30
    Answer & Explanation
    Answer – D. 20
    Explanation :
    24220 / 1211 = 20
  6. 5610 ÷ 35.0625 * 25 = ?
    A. 3000
    B. 2000
    C. 5000
    D. 4000
    E. 6000
    Answer & Explanation
    Answer – D. 4000
    Explanation :
    5610 ÷ 35.0625 = 160; 160 * 25 = 4000
  7. 184 ÷ 46 ÷ 0.008 ÷ 12.5 = ?
    A. 30
    B. 40
    C. 60
    D. 80
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – B. 40
    Explanation :
    184 ÷ 46 = 4; 4 ÷ 0.008 = 500; 500 ÷ 12.5 = 40
  8. (4270 ÷ 122) + ? = 200
    A. 165
    B. 155
    C. 175
    D. 185
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – A. 165
    Explanation :
    4270 ÷ 122 = 35
    200 – 35 = 165
  9. (2222.5 – 1680 * 0.75)*1.2 = ?
    A. 1015
    B. 1255
    C. 1115
    D. 1055
    E. 1155
    Answer & Explanation
    Answer – E. 1155
    Explanation :
    2222.5 – 1260 = 962.5; 962.5*1.2 = 1155
  10. 20*168÷14-40 = ? + 110
    A. 60
    B. 30
    C. 40
    D. 80
    E. 90
    Answer & Explanation
    Answer – E. 90
    Explanation :
    168/14 = 12; 20*12 – 240; 240 – 40 = 200; 200 – 110 = 90
Comments