Banking Awareness Quiz: Abbreviations – 1

Hello Aspirants,
Welcome to Banking Awareness Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important questions which are common for all the bank exams and other competitive exams.Click here to read more abbreviations

 Click here to attend more banking awareness questions 

  1. S in SCC?
    1. Structured
    2. Systematic
    3. Selective
    4. Secure
    Answer
    Answer – 3.selective , Selective Credit Control
  2. A in APC?
    1. Asset
    2. Association
    3. Annual
    4. Administered
    Answer
    Answer – 4. Administered , Administered Pricing Mechanism
  3. F in AMFL?
    1. Fixed
    2. Finance
    3. Fund
    4. Flow
    Answer
    Answer – 3. Fund , Association of Mutual Funds in India
  4. R in BSR?
    1. Refund
    2. Returns
    3. Risk
    4. Rate
    Answer
    Answer – Returns , Basic Statistical Returns
  5. C in CMIS?
    1. Currency
    2. Credit
    3. Cheque
    4. Capital
    Answer
    Answer – 1. Currency , Currency Management Information
    System
  6. B in ECB?
    1. Borrowings
    2. Bill
    3. Bank
    4. Balance
    Answer
    Answer – 1. Borrowings , External Commercial Borrowings
  7. I in CPI?
    1.Investment
    2.Interest
    3.Index
    4. Income
    Answer
    Answer – 3.Index , Consumer Price Index
  8. A in FERA?
    1. Authority
    2. Act
    3. Advisory
    4. Accounts
    Answer
    Answer – 2. Act , Foreign Exchange Regulation Act
  9. S in IBPS?
    1. System
    2. Selection
    3. Service
    4. Switch
    Answer
    Answer – 2. Selection , Institute of Banking Personnel Selection
  10. F in NFS?
    1. Financial
    2. Fund
    3. Foreign
    4. Fixed
    Answer
    Answer – 1. Financial , National Financial Switch
Comments