Banking Awareness Quiz: Abbreviations – 2

Hello Aspirants,
Welcome to Banking Awareness Quiz in AffairsCloud.com. Here we have collected and provided recent current banking abbreviation quiz which are common for all the bank exams and other competitive exams.Click here to read more abbreviations

 Click here to attend more banking awareness questions 

  1. P in PCA?
    1. Price
    2. Payment
    3. Public
    4. None of these

    Answer
    Answer – 4. None of these… Prompt corrective action(PCA)
  2. C in ICO?
    1. Cash
    2. Coin
    3. Cheque
    4. Currency

    Answer
    Answer – 2. Coin…ICO – Initial Coin Offerings
  3. A in VPA?
    1. Authority
    2. Advisory
    3. Address
    4. None of these

    Answer
    Answer – 3. Address , Virtual Payment Address (VPA)
  4. O in NFO?
    1. Operations
    2. Overdraft
    3. Offer
    4. None of these

    Answer
    Answer – 3. Offer…..NFO – New Fund Offer
  5. B in IBP?
    1. Banking
    2. Branch
    3. Borrowing
    4. Balance

    Answer
    Answer – 2. Branch…. IBP – Inter-Branch Payment
  6. LEI ?
    1. Index
    2. Identifier
    3. Income
    4. Interest

    Answer
    Answer – 2. Identifier… LEI – Legal Entity Identifier
  7. F in FEMA?
    1. Foreign
    2. Financial
    3. Fiscal
    4. None of these

    Answer
    Answer – 1. Foreign , FEMA – Foreign Exchange Management Act
  8. I in PPI?
    1.Instrument
    2.Investment
    3.Income
    4.None of these

    Answer
    Answer – 1.Instrument , PPI – Prepaid Payment Instruments
  9. P in DWP?
    1. Payment
    2. Price
    3. Pension
    4. Programme

    Answer
    Answer – 3. Pension , DWP – Department for Work and Pensions
  10. P in PCR ?
    1.Prompt
    2.Public
    3.Post
    4.Primary

    Answer
    Answer – 2.Public.. PCR – Public Credit Registry
Comments