Computer Questions Set – 192

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which of the following key is used to refresh the web page/file?
    A. F2
    B. F5
    C. F3
    D. F1
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. F5
    F5 – Refresh the page/file.
  2. Which of the following key is used to rename the file/icon?
    A. F2
    B. F5
    C. F3
    D. F1
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. F2
    F2 – Used to Rename the file/icon
  3. A program that remains in the memory while other programs are executing is called _______
    A. Resident Program
    B. Non-Resident Program
    C. Permanent Program
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Resident Program
  4. ____ is a computer virus that does not store or execute itself from the computer memory.
    A. Resident virus
    B. Non-Resident virus
    C. Permanent virus
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Non-Resident virus
  5. Executable Viruses are an example of ______
    A. Resident virus
    B. Non-Resident virus
    C. Permanent virus
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Non-Resident virus
  6. ______ is a computer program or piece of computer hardware that can intercept and log traffic that passes over a digital network or part of a network.
    A. Packet Sniffer
    B. Rootkit
    C. Script Kiddie
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Packet Sniffer
    Packet Sniffer is a computer program or piece of computer hardware that can intercept and log traffic that passes over a digital network or part of a network.
  7. A person who uses existing computer scripts or codes to hack into computers is known as ________
    A. Packet Sniffer
    B. Script Kiddie
    C. Blue Hat
    D. White Hat
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Script Kiddie
  8. Packet Sniffer is also known as ______
    A. Protocol Analyzer
    B. Ethernet Sniffer
    C. Wireless Sniffer
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. All of these
  9. A ______ hacker is generally an employee of a software or computer company who uses hacking skills to help test new software prior to release.
    A. Packet Sniffer
    B. Script Kiddie
    C. Blue Hat
    D. White Hat
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Blue Hat
  10. A ______ hacker is a computer security specialist who breaks into protected systems and networks to test and assess their security.
    A. Packet Sniffer
    B. Script Kiddie
    C. Blue Hat
    D. White Hat
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. White Hat
Comments