Computer Questions Set – 193

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. ______ usually refers to a terminal attached to a minicomputer or mainframe and used to monitor the status of the system.
    A. Machine
    B. Console
    C. Equipment
    D. Emulator
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Console
  2. _____ typically enables the host system to run software or use peripheral devices designed for the guest system.
    A. Machine
    B. Console
    C. Equipment
    D. Emulator
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Emulator
  3. _______ is a computer program that attempts to simulate an abstract model of a particular system.
    A. Machine
    B. Console
    C. Simulator
    D. Emulator
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Simulator
  4. A device attached to the end-points of a bus network is known as ____
    A. Terminator
    B. Connector
    C. Processor
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Terminator
  5. A simple device that physically links, couples, or connects, two things together is known as ______
    A. Terminator
    B. Connector
    C. Processor
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Connector
  6. A device that is used to transmit data from one location to another is referred as ______
    A. Packet Sniffer
    B. Rootkit
    C. Script Kiddie
    D. Carrier
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Carrier
  7. The total number of digits available to represent numbers in a positional number system is referred as ______
    A. Base
    B. Power
    C. Number system
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Base
  8. Programs developed by an outside supplier and provided to the user in a machine readable form is known as ______
    A. Canned programs
    B. Beta program
    C. Alpha program
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Canned programs
  9. BISYNC stands for ____
    A. Binary Synchronization
    B. Binary Synchronous Communication
    C. Binary Input/Output
    D. Binary Digit
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Binary Synchronous Communication
  10. A process of trying out a new product by independent users before it is finally manufactured/developed is known as ______
    A. Alpha test
    B. Beta Test
    C. Gamma test
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Beta Test
Comments