Computer Questions Set – 195

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. The common name for the crime of stealing passwords is _______
    A. spooling.
    B. identity theft.
    C. spoofing.
    D. hacking
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. spoofing.
  2. The scrambling of code is known as _______
    A. encryption.
    B. firewalling.
    C. scrambling.
    D. password-proofing
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. encryption.
  3. If you want to secure a message, use a(n) ________
    A. cryptology source.
    B. encryption key.
    C. encryption software package.
    D. cryptosystem.
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. cryptosystem.
  4. Which of the following software monitors and records computer transactions?
    A. cryptology source.
    B. encryption key.
    C. audit control
    D. cryptosystem.
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. audit control.
  5. Each individual who uses a public key cryptosystem has _______ keys
    A. 2
    B. 3
    C. 4
    D. 5
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. 2.
  6. What is a complex system that takes on nearly complete responsibility for a task eliminating the need for people, verification, or decision making?
    A. autonomous system.
    B. encryption key.
    C. audit control
    D. cryptosystem.
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. autonomous system.
  7. ________ is a special type of program that is embedded in the web page to generate the dynamic content.
    A. hackers.
    B. applets.
    C. webjackers.
    D. keylogger
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. applets.
  8. A_______ is a relatively simple and easy-to-use software application
    A. hackers.
    B. applets.
    C. Software Widget
    D. Bookmarklet
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Software Widget
  9. A _______ is a bookmark stored in a web browser that contains JavaScript commands that add new features to the browser. 
    A. hackers.
    B. applets.
    C. Software Widget
    D. Bookmarklet
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Bookmarklet
  10. Applet runs inside the browser and works at ______ side.
    A. Server
    B. Client
    C. Primary
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Client