Computer Questions Set – 198

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which of the following contains the root directory and all other subdirectories?
    A. File Path
    B. Full Path
    C. Absolute Path
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. All of these
  2. FQDN stands for _______
    A. Full Qualified Domain Name
    B. First Queue Domain Name
    C. Fully Qualified Domain Name
    D. First Qualified Domain Name
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Fully Qualified Domain Name
  3. FQDN is also known as ______
    A. Alternate Domain Name
    B. Absolute Domain Name
    C. Active Domain Name
    D. Application software
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Absolute Domain Name
  4. ________ is a computer that is responsible for giving rights to other computers that are not a member of its network.
    A. Absolute Server
    B. Active Server
    C. Application server
    D. Access server
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Access server
  5. Which of the following is any third-party software program that is added to a program to give it additional features?
    A. Application
    B. Add on
    C. Adder
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Add on
  6. Which is an electronic device controlled by a motor that moves the hard drive head arm?
    A. Accelerator
    B. Actuator
    C. Aggregator
    D. Selection logic
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Actuator
  7. Which of the following program is designed to improve the overall performance of the computer?
    A. Accelerator
    B. Actuator
    C. Aggregator
    D. Selection logic
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Accelerator
  8. Which of the following is a software program designed to collect data from multiple sources?
    A. Accelerator
    B. Actuator
    C. Aggregator
    D. Selection logic
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Aggregator
  9. _______ is a spreadsheet cell that remains the same and does not change regardless if it is copied or moved.
    A. Address Cell Reference
    B. Application Cell Reference
    C. Absolute Cell Reference
    D. Access Cell Reference
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Absolute Cell Reference
  10. _______ is a method of computer programming where the programmer uses absolute instead of indirect addressing.
    A. Address Coding
    B. Application Coding
    C. Absolute Coding
    D. Access Coding
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Absolute Coding