Computer Questions Set – 199

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. ______ are set of rules and procedures to control the data transmission over the internet
    A. IP address
    B. Domains
    C. Protocol
    D. Gateway
    E. None of these
    Answer
    Ans –C. Protocol
  2. NOS stands for _______
    A. Node operating system
    B. Non-open software
    C. Network Operating system
    D. Non-operating software
    E. None of these
    Answer
    Ans –C. Network Operating system
  3. What is the name of an application program that gathers user information and sends it to someone through the Internet?
    A. A virus
    B. Spybot
    C. Logic bomb
    D. Security patch
    E. None of these
    Answer
    Ans –B. Spybot
  4. When a logic bomb is activated by a time-related event, it is known as a ______
    A. Time-related bomb sequence.
    B. Virus.
    C. Time bomb.
    D. Trojan horse
    E. None of these
    Answer
    Ans –C. Time bomb
  5. A program that performs a useful task while simultaneously allowing destructive acts is a ______
    A. Worm.
    B. Trojan horse.
    C. Virus.
    D. Macro virus.
    E. None of these
    Answer
    Ans –B. Trojan horse.
  6. An intentionally disruptive program that spreads from program to program or from disk to disk is known as a _______
    A. Trojan horse.
    B. Virus.
    C. Time bomb.
    D. Time-related bomb sequence.
    E. None of these
    Answer
    Ans –B. Virus.
  7. What type of virus uses computer hosts to reproduce itself?
    A. Time bomb
    B. Worm
    C. Melissa virus
    D. Macro virus
    E. None of these
    Answer
    Ans –B. Worm
  8. The thing that eventually terminates a worm virus is a lack of _______
    A. Memory or disk space.
    B. Time.
    C. CD drives space.
    D. CD-RW.
    E. None of these
    Answer
    Ans –A. Memory or disk space
  9. When a computer is switched on, the booting process performs ______
    A. Integrity Test
    B. Power-On Self-Test
    C. Correct Functioning Test
    D. Reliability Test
    E. None of these
    Answer
    Ans –B. Power-On Self-Test
  10. ASCII is a coding system that provides ________
    A. 256 different characters
    B. 512 different characters
    C. 1024 different characters
    D. 128 different characters
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. 128 different characters