Computer Questions Set – 201

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. What happens when you insert an AutoShape by simply clicking in the document?
    A. it appears near the insertion point
    B. it is inserted in its default size
    C. it is selected
    D. All of the above
    E. None of these
    Answer
    Ans –D. All of the above
  2. What must be used to control the layering of objects?
    A. formatting tool bar
    B. picture tool bar
    C. drawing tool bar
    D. image tool bar
    E. None of these
    Answer
    Ans –C. drawing tool bar
  3. What is the shortcut key to “Center Alien” the selected text?
    A. Ctrl + C
    B. Ctrl + E
    C. Ctrl + F
    D. Shift+Alt
    E. None of these
    Answer
    Ans –B. Ctrl + E
  4. What is the shortcut key to “Update Formula” in a table?
    A. F9
    B. Alt+FB
    C. Ctrl + F9
    D. Shift+ F9
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. F9
  5. What is the shortcut key for “Find and Replace” dialog box?
    A. Ctrl + F
    B. Ctrl + R
    C. Ctrl + H
    D. Ctrl+Shift + F
    E. None of these
    Answer
    Ans –C. Ctrl + H
  6. What is the shortcut key for “Font” dialog box?
    A. Ctrl + F
    B. Ctrl + D
    C. Ctrl + G
    D. Ctrl + F3
    E. None of these
    Answer
    Ans –B. Ctrl + D.
  7. What is the shortcut key for “Subscript” the selected text?
    A. Ctrl + =
    B. Ctrl + –
    C. Ctrl + Shift + =
    D. Ctrl + Shift + –
    E. None of these
    Answer
    Ans –A. Ctrl + =.
  8. What is the shortcut key for “Spelling Check” in document?
    A. F7
    B. Shift+F7
    C. Ctrl + F7
    D. Alt + F7
    E. None of these
    Answer
    Ans –A. F7
  9. What is the shortcut key to close active document in Microsoft Word?
    A. Ctrl + F4
    B. Shift + F
    C. Ctrl+Shift + F4
    D. Ctrl + D
    E. None of these
    Answer
    Ans –A. Ctrl + F4
  10. What is the shortcut key for “Superscript” the selected text?
    A. Ctrl + =
    B. Ctrl + –
    C. Ctrl+Shift + =
    D. Ctrl+Shift + –
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Ctrl+Shift + =
Comments