English Questions – Antonyms for SSC CGL/IBPS PO set 62

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

Identify the antonym

  1. Befogged
    1. freehanded
    2. bullheaded
    3. clear headed
    4. loaded
    5. many-sided
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Befogged- incapable of clear thought
  2. Baroque
    1. plain
    2. implicate
    3. vacant
    4. altitude
    5. enormous
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation:
    Baroque – relating to the highly decorated style in buildings, art, and music
  3.  Bawdy
    1. faze
    2. citation
    3. tribute
    4. decent
    5. barren
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Bawdy- humorously indecent
  4.  Belie
    1. blank
    2. fence
    3. trouble
    4. discomfort
    5. justify
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Belie- fail to give a true impression of
  5.  Callous
    1. exaltation
    2. rupture
    3. hazard
    4. kind
    5. dogmatic
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Callous – showing or having an insensitive and cruel disregard for others
  6. Boisterous
    1. vernacular
    2. pleat
    3. trammel
    4. adroit
    5. placid
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Boisterous – noisy, energetic, and cheerful
  7.  Camouflage
    1. jargon
    2. reveal
    3. nasty
    4. ordeal
    5. argot
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Camouflage – hide or disguise the presence of
  8. Calculating
    1. artless
    2. elicit
    3. aggravate
    4. fretting
    5. abrading
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation:
    Calculating – acting in a scheming and ruthlessly determined way.
  9. Captivate
    1. ordain
    2. douse
    3. repel
    4. fade
    5. immerse
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Captivate- attract and hold the interest and attention
  10. Candid
    1. grime
    2. evasive
    3. flash
    4. squalid
    5. gauche
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Candid- truthful and straightforward