English Questions – Antonyms for SSC CGL/IBPS PO set 65

Hello Aspirants !
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Identify the antonym

  1. Contempt
    1) regard
    2) celerity
    3) mound
    4) pile
    5) vouchsafe
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation:
    Contempt – the feeling that a person or a thing is worthless or beneath consideration
  2. Insipid
    1) hamper
    2) blunt
    3) curt
    4) delicious
    5) plenary
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    Insipid – lacking flavour; weak or tasteless
  3. Adamant
    1) gracious
    2) vivid
    3) outfit
    4) replete
    5) flexible
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    Adamant – refusing to be persuaded or to change one’s mind
  4. Bewitching
    1) outspoken
    2) repulsive
    3) tawdry
    4) augur
    5) garish
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    Bewitching – enchant and delight
  5. Fragile
    1) thwart
    2) meter
    3) tough
    4) gaudy
    5) equip
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Fragile – easily broken or damaged.
  6. Candid
    1) hovel
    2) exotic
    3) pattern
    4) evasive
    5) motif
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    Candid – truthful and straightforward
  7. Deliberate
    1) brandish
    2) absurd
    3) rash
    4) supervene
    5) tide
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    Deliberate – done consciously and intentionally
  8. Adjunct
    1) rapid
    2) glimpse
    3) trifle
    4) supple
    5) separated
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    Adjunct – a thing added to something else as a supplementary rather than an essential part.
  9. Baroque
    1) modish
    2) plain
    3) exploit
    4) dismay
    5) lethal
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    Baroque – highly ornate and extravagant in style
  10. Morbid
    1) healthy
    2) dread
    3) steadfast
    4) frailty
    5) zealot
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation:
    Morbid – of the nature of or indicative of disease
Comments