English Questions – Antonyms set 67

Hello Aspirants !
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Identify the Antonym

  1. Niggard
    1. Avaricious
    2. Extravagant
    3. Miserly
    4. Generous
    5. Uncharitable
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Niggard – a mean or ungenerous person; a miser.
  2. Alight
    1. Embalm
    2. Disembark
    3. Align
    4. Ascend
    5. Embark
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Alight – descend from a train, bus, or other form of transport.
  3. Transience
    1. Rest
    2. Shallow
    3. Eternity
    4. Transgression
    5. Slowness
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Transience – the state or fact of lasting only for a short time
  4. Profound
    1. Superficial
    2. Special
    3. Large
    4. Superfluous
    5. Less
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation:
    Profound – (of a person or statement) having or showing great knowledge or insight.
  5. Inadvertently
    1. Secretly
    2. Overtly
    3. Accidentally
    4. Deliberately
    5. Completely
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Inadvertently – without intention; accidentally.
  6. Novice
    1. Apprentice
    2. Professional
    3. Seasoned
    4. Amateur
    5. Erudite
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Novice – a person new to and inexperienced in a job or situation.
  7. Exhort
    1. Request
    2. Servile
    3. Beseech
    4. Admonish
    5. discourage
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Exhort – strongly encourage or urge (someone) to do something.
  8. Garrulous
    1. Talkative
    2. Reticent
    3. Tight-fisted
    4. Verbose
    5. Extrovert
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Garrulous – excessively talkative, especially on trivial matters.
  9. Restive
    1. Composed
    2. Restless
    3. Fidgety
    4. Extolling
    5. Stimulating
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation:
    Restive – (of a person) unable to remain still, silent, or submissive, especially because of boredom or dissatisfaction.
  10. Frugal
    1. exalting
    2. Skimpy
    3. Prodigal
    4. Thrifty
    5. Vagabond
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Frugal – sparing or economical as regards money or food.