English Questions – Idioms And Phrases set 27

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

Directions (1-10): In each of the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning. Choose the option which gives the correct meaning of the phrases.

  1. To point out
    1) to expire, to be finished
    2) to show, to indicate, to bring to one’s attention
    3) to be finished, to end
    4) exactly at the correct time, punctually
    5) before the time necessary to do something
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    to point out: to show, to indicate, to bring to one’s attention
  2. To get better, worse, etc.
    1) to become better, worse, etc
    2) to become sick, well, tired, busy, wet, etc.
    3) should, ought to, be advisable to
    4) prefer to (also: would just as soon)
    5) to stop working for the test of the day/night
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    To get better, worse, etc.: to become better, worse, etc
  3. To figure out
    1) to stop functioning
    2) rarely, infrequently
    3) to stop trying, to stop a bad habit ; to surrender
    4) to have a (good or bad) opinion of
    5) to solve, to find a solution ; to understand
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    To figure out: to solve, to find a solution ; to understand
  4. To cross out:
    1) not to appreciate fully ; to assume to be true without
    giving much thought
    2) to cancel by marking with a horizontal lines
    3) to consider a fact while evaluating a situation Again, a noun or pronoun often follows the verb take.
    4) to clarify, to explain
    5) clearly stated, definite, apparent
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    to cross out: to cancel by marking with a horizontal lines
  5. To have on
    1) to regain consciousness; to equal, to amount to
    2) to require; to request, to urge
    3) to eat at home/to eat in a restaurant
    4) to be wearing
    5) predictable, known beforehand; boring
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    to have on: to be wearing
  6. To feel like
    1) finally, absolutely
    2) to receive news or information from
    3) to have the desire to, to want to consider
    4) to know about, to be familiar with; to consider
    5) to laugh at, to joke about
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    To feel like: to have the desire to, to want to consider
  7. To come true
    1) really, actually
    2) to expect or anticipate with pleasure
    3) with the upper side turned toward the lower side
    4) to become reality, to prove to be correct
    5) with the inside facing the outside
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    to come true: to become reality, to prove to be correct
  8. To fill in
    1) to consult someone about an important matter
    2) to write answers in ;to inform, to tell
    3) to complete a form
    4) to use well, to profit from; to use another person’s weaknesses to gain what one wants
    5) to begin to do or study, to undertake ; to occupy space, time, or energy
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    to fill in: to write answers in ;to inform, to tell
  9. In the long run
    1) to make progress; to manage to live in a certain state of health
    2) alert, cautious
    3) not having contact; not having knowledge of
    4) eventually, after a long period of time
    5) having contact
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    in the long run: eventually, after a long period of time
  10. Hard of hearing
    1) this one time, for only one time
    2) to agree, to concur
    3) partially deaf, not able to hear well
    4) to be considering, to be thinking
    5) to explode; to sound as an alarm; to leave suddenly without explanation
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    hard of hearing: partially deaf, not able to hear well