English Questions – Idioms And Phrases set 28

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Directions- (Q.1-10) In each of the following questions ,one phrase has been given and it has been followed by four sentences. You have to find out in which of these sentences phrase has been used properly according to its meaning and mark your answer from the options denoted by 1,2 ,3 ,4. Mark 5. As your answer if you find that phrase has been applied properly in all the sentences.

  1. Break Off
    I. Icebergs break off from the ice sheets and float southwards.
    II. Let’s break off for lunch.
    III. Police had to broke off the crowd.
    IV. I want to break off with you.
    1. III
    2. I , IV
    3. III , IV
    4. I , II
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Option 4 is suitable.
  2. Catch On
    I. The whales are caught on being enmeshed in nets.
    II. The salmons’ progeny will be large enough to catch on next summer.
    III. It took me a long time to catch on to the directions.
    IV. The idea of glasses being a fashion item has been slow to catch on.
    1. I , IV
    2. III , IV
    3. all except II
    4. I , II
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Option 2 is suitable.
  3. Pay off
    I. She concluded she would pay off the exact amount on Saturday.
    II. The tenants agreed to pay off the arrears in installments.
    III. Should Input Tax Credited be paid off when Inventory Losses Occur?
    IV. The investor believes that his investment will pay off handsomely soon.
    1. all except III
    2. I , III
    3. II , IV
    4. all except I
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Option 3 is suitable.
  4. Look ahead
    I. I am trying to look ahead at what might happen and be ready to handle it.
    II. The past is past. Let us look ahead.
    III. Rather, it is an opportunity to look ahead to all that has yet to be accomplished.
    IV. As I look ahead, I am strengthened by family and friendship.
    1. I , II
    2. all except II
    3. III , IV
    4. I , IV
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Option 5 is suitable.
  5. According to
    I. He was asked to leave the city and according to he went
    II. Quantities will vary according to how many servings of soup you want to prepare
    III. He grouped students according to ability.
    IV. Judge not according to the appearance.
    1. all except I
    2. II , III
    3. III , IV
    4. I , II
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Option 1 is suitable.
  6. Adapt to
    I. You must adapt to the norms of the society you live in.
    II. The committee ultimately adopted to his suggestions.
    III. Progress is often alarmingly rapid as their enthusiasm and natural abilities adapt to the new environment.
    IV. A lot of companies have found it hard to adapt to the new system.
    1. all except IV
    2. II , IV
    3. I , III
    4. all except II
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Option 4 is suitable
  7. Give Away
    I. He soon gave away the attempt in despair.
    II. I was going to give away her old baby clothes, but I couldn’t bring myself to part with them.
    III. They gave away free gifts with children’s meals as a marketing gimmick.
    IV. I can’t answer that puzzle; I give away.
    1. I , IV
    2. II , III
    3. II , IV
    4. all except III
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Option 2 is suitable.
  8. Call Off
    I. They wanted to get us to call off the strike.
    II. Rescuers had to call off the search due to worsening weather.
    III. Employers, by contrast, can call off powerful ideological forces in our culture to legitimise their interests.
    IV. Only two death row inmates have been put to death since then, and both men chose to call off their appeals.
    1. I , III
    2. II , IV
    3. all except III
    4. all except I
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Option 3 is suitable.
  9. Break Down
    I. We want to break down barriers between doctors and patients.
    II. The police tried to break down the prisoner’s opposition.
    III. Claims that anti-cellulite creams can break down fat are controversial.
    IV. The machine broke down at this busy hour
    1. I , IV
    2. all except III
    3. II , IV
    4. II , III
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Option 5 is suitable.
  10. Leave Off
    I. I have decided to leave off eating meat for a while.
    II. You must be ready to leave off a moment’s notice.
    III. Leave off cool room temperature to soften slightly just before serving.
    IV. He always had to leave off before he came, feeling sure his head would burst otherwise.
    1. I , IV
    2. II , III
    3. all except III
    4. all except II
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Option 1 is suitable.