English Questions – Idioms And Phrases set 29

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Correct Phrase

Directions- (Q.1-10) In each of the following questions ,one phrase has been given and it has been followed by four sentences. You have to find out in which of these sentences phrase has been used properly according to its meaning and mark your answer from the options denoted by 1,2 ,3 ,4. Mark 5. As your answer if you find that phrase has been applied properly in all the sentences.

  1. Act Out
    I. The medicine acts out on infected tissue.
    II. They acted out the story on stage
    III. Their anger is acted out in their antisocial behaviour.
    IV. My computer is acting out ; it might have virus
    1. I , IV
    2. II , III
    3. all except II
    4. III
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Act out- expressing emotions
  2. Mess around
    I. I was messing around on the internet because I could not be bothered to do any work.
    II. He has been messed around few people.
    III. She is always messing around me but fails to perform her promises.
    IV. It is a small area and most of the teenagers there mess around together.
    1. II , IV
    2. I , III
    3. all except II
    4. IV
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Mess around- not being serious or treating someone badly
  3. Settle in
    I. Both of us have to settle in our new married life.
    II. Let’s settle in for dinner
    III. We were upset for not winning gold and settling in for silver.
    IV. It took him a while to settle in Japan.
    1. I , IV
    2. I , III , IV
    3. II , IV
    4. all except I
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Settle in- get used to
  4. Live up to
    I. The concert did not live up to the expectations.
    II. She found it hard living up to his high ideals
    III. I try to live up to the high standard of the school.
    IV. She is living up to the standards of her in laws.
    1. I , II , III
    2. II , IV
    3. III , IV
    4. all except IV
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Live up to – Meet expectations or standards.
  5. Head Off
    I. Lift your head off the floor and hold this position for five seconds.
    II. If you say that again, I will knock your head off!
    III. I am heading off the house.
    IV. I laughed my head off when I heard of his discomfiture.
    1. I , II
    2. II , III
    3. II , IV
    4. all except III
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Head off- ahead of
  6. Aim At
    I. The magazine is aimed at teenagers
    II. They are aiming at reducing costs by ten percent.
    III. You should not aimed up too high at life
    IV. The total cost aimed up at five lakhs.
    1. II , III , IV
    2. all except I
    3. III , IV
    4. I , II
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Aim at – target to achieve
  7. Pick up
    I. Sales picked up a bit during Christmas.
    II. She picked up the bag from the railway station.
    III. Can you pick up some friends of mine on your way to party ?
    IV. He picked up Spanish in six months.
    1. II , III , IV
    2. I , IV
    3. II , III
    4. all except I
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Pick up- improve , collect , learn , receive
  8. Clean Off
    I. After dinner, I cleaned off the table
    II. Just clean off the desk and stack those books over here.
    III. The servant was cleaning off the kitchen when we came.
    IV. At the horse races , we really cleaned off.
    1. I , II
    2. all except IV
    3. II , IV
    4. III , IV
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Clean off- Remove dirt or something dirty.
  9. Go through
    I. You must GO THROUGH the proper channels to get the approval.
    II. The petrol prices have gone through sharply.
    III. They said I could GO THROUGH the exam room.
    IV. He did promise but I doubt he will go through with it.
    1. all except I
    2. I , IV
    3. I , III , IV
    4. II , III
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Go through – enter or certain procedure or agree
  10. Abide By
    I. They have got to abide by the rules
    II. Mr Major insisted that the Government would abide by normal parliamentary procedures.
    III. Those abiding by the spending ceiling can accept contributions at the current level of $ 750
    IV. The decision has been made, and we must all abide by it.
    1. III , IV
    2. I , IV
    3. II ,III
    4. all except II
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Abide by – Accept or follow a decision or rule