English Questions – Idioms And Phrases set 30

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Correct Phrase

Directions- (Q.1-10) In each of the following questions ,one phrase has been given and it has been followed by four sentences. You have to find out in which of these sentences phrase has been used properly according to its meaning and mark your answer from the options denoted by 1,2 ,3 ,4. Mark 5. As your answer if you find that phrase has been applied properly in all the sentences.

  1. All thumbs
    I. My sister does beautiful calligraphy, but I’m all thumbs—I can barely hold the pen.
    II. When I went for the exam everyone in my family game me all thumbs up.
    III. When it comes to dancing, he’s all thumbs.
    IV. Poor Bob can’t play the piano at all. He’s all thumbs. Mary is all thumbs when it comes to gardening.
    1. II,IV
    2. I,II
    3. All except II
    4. III,IV
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3. All except II
    All thumbs – clumsy; Uncoordinated or clumsy with one’s hands; Lacking physical coordination, skill, or grace;
  2. Get through
    I. The mother went to the kitchen through the backyard staircase.
    II. We got through a lot of work today
    III. She had to go through the ritual of kissing the toys before her son would go to sleep.
    IV. His parents went through an acrimonious divorce.
    1. I,II
    2. II,IV
    3. All except I
    4. III,IV
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3. All except I
    Go through – to finish a work/task; to experience something difficult or unpleasant
  3. A shot in the arm
    I. The chief’s unexpected praise really gave my floundering project a shot in the arm.
    II. The pep talk was a real shot in the arm for all the guys.
    III. Receiving his first award was a shot in the arm for him.
    IV. The good test grade was a shot in the arm for Gary.
    1. II,III
    2. I,IV
    3. All except IV
    4. I,III
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5. All are correct
    A shot in the arm – something that gives encouragement
  4. Get into a row
    I. Now they have got five championships in a row.
    II. He has the habit of getting into a row over trivial matters.
    III. Lucille smiled gently at five little graves all getting in a row, small victims of a dreadful winter of influenza in Port Frederick in 1872.
    IV. He felt at ease because it was his last day at school, and even if he did wrong he would not get into a row.
    1. I,IV
    2. All except I
    3. II,IV
    4. I,III
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3. II,IV
    Get into a row – pick up a fight, court unpleasant situation
  5. Slip off
    I. Slip off your shoes.
    II. I felt really uncomfortable in the group of strangers, so I slipped off when everyone was distracted.
    III. We decided to skip the meeting and slipped off to the movies instead.
    IV. I reached for my ring and slipped it off.
    1. I,III
    2. All except IV
    3. II,IV
    4. I,II
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5. All are correct
    Slip off – To remove some article of clothing quickly or easily; To escape or depart for some location quietly or in secret.
  6. Wet behind the ears
    I. You’ll never win the case as your lawyer—he’s just out of law school and still wet behind the ears.
    II. Terry, it turned out, was just out of university and wet behind the ears.
    III. This group of interns seems especially wet behind the ears,I barely trust them to get my coffee.
    IV. He’s a young teacher, still wet behind the ears.
    1. All except IV
    2. I,III
    3. III,IV
    4. I,II
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5. All are correct
    Wet behind the ears – not having much knowledge or experience of a situation.
  7. Run down
    I. I was run down by a bus while crossing the street.
    II. My watch has run down, it needs rewinding.
    III. She feels run down.
    IV. I ran down a colleague from years ago who might be able to help us with the tax situation.
    1. II,IV
    2. I,II
    3. All except III
    4. I,IV
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5. All are correct
    Run down – knocked down by a vehicle; to finish working of a clock,battery etc; tired or exhausted; To find someone or something after a search
  8. Sit on the fence
    I. You can’t sit on the fence any longer—you need to choose who of these two we need to fire.
    II. Sitting on the fence for a better view was kind of a ritual for them.
    III. In a debate none is allowed to sit on the fence.
    IV. The government has been sitting on the fence about legalizing marijuana for the past several years.
    1. I,IV
    2. II,IV
    3. All except II
    4. I,III
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3. All except II
    Sit on the fence – To not make a decision or take a side when presented with two or more options or possibilities
  9. Stand one’s ground
    I. The other team’s offense was incredibly aggressive, but our defense stood their ground.
    II. Despite the guy’s size, I managed to stand my ground during the fight.
    III. The boss scoffed at her idea initially, but she stood her ground and explained it in greater detail.
    IV. He kept offering me less money, but I stood my ground and got the full asking price.
    1. II,III
    2. I,IV
    3. I,II
    4. All except IV
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5. All are correct
    Stand one’s ground – refuse to yield, determined
  10. At a loose end
    I. I’m at a bit of a loose end feeling disappointed this afternoon because I lost a match that I would’ve won anyday.
    II. He went to the cinema because he was at a loose end.
    III. Krish was at loose end after poor results in the examinations.
    IV. The boy is at a loose end because she finished all of her chores early.
    1. All except II
    2. I,III
    3. II,III
    4. II,IV
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4. II,IV
    At a loose end – Having nothing to do, often resulting in boredom.