English Questions: Idioms And Phrases set 31

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON Bank EXAMS  !!!

Correct Phrase

Directions- (Q.1-10) In each of the following questions ,one phrase has been given and it has been followed by four sentences. You have to find out in which of these sentences phrase has been used properly according to its meaning and mark your answer from the options denoted by 1,2 ,3 ,4. Mark 5. As your answer if you find that phrase has been applied properly in all the sentences.

  1. Hold water
    I. It may seem logical, but his argument doesn’t hold water.
    II. His account of events simply doesn’t hold water.
    III. The newly launched denims can hold water for some time.
    IV. His demonstration of the deduction logic does not hold water.
    1. II,IV
    2. All except II
    3. I,III
    4. All except III
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4. All except III
    Hold water – to be convincing
  2. Hit below the belt
    I. Some felt the harsh comments hit below the belt.
    II. In boxing it is a foul to hit below the belt intentionally.
    III. Some say the ads hit below the belt.
    IV. They hit the workers below the belt when they closed the factory gates without any warning
    1. III,IV
    2. All except II
    3. I,II
    4. II,III
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5. All are correct
    Hit below the belt – to hit in an unfair way
  3. Get cold feet
    I. The plan failed after sponsors got cold feet.
    II. The inclement weather made everyone feet cold.
    III. I was going to apply for the job but i got cold feet
    IV. He was going to ask her but he got cold feet and said nothing.
    1. I,II
    2. I,IV
    3. All except II
    4. II,III
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3. All except II
    Get cold feet – to lose courage, fear
  4. Dead letter
    I. The representatives of the two states tried to enforce a treaty which was a dead letter
    II. Despite maintenance, the letters in the post office looked dead letters and dirty.
    III. He never expected a dead letter from his own friend.
    IV. The treaty had been a dead letter for many years.
    1. I,II
    2. All except III
    3. II,III
    4. I,IV
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4. I,IV
    Dead letter – no longer in force, dormant
  5. All ears
    I. The employees were all ears when manager mentioned something about increment.
    II. I was all years when my grandfather was telling about his adventure trip to Himalayas in his youth.
    III. She expected her fiance to be all ears when she was telling him about the wedding plans.
    IV. The student were all ears when teacher started his lecture.
    1. II,IV
    2. I,III
    3. All except II
    4. III,IV
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5. All are correct
    All ears – attentive, to listen with keen attention
  6. Baker’s dozen
    I. He bought a baker’s dozen of biscuits.
    II. The man in white suit in the cafe looked like a baker’s dozen candy.
    III. The shopkeeper couldn’t believe he was made a baker’s dozen before everyone.
    IV. You should get a baker’s dozen donuts on your birthday.
    1. I,IV
    2. II,III
    3. All except IV
    4. III,IV
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1. I,IV
    Baker’s dozen – thirteen
  7. Hold up
    I. Continuing violence could hold up progress towards reform.
    II. It was really a struggle for the for the refugees to hold up.
    III. I’ve got to be to work now. Why are you holding me up?
    IV. I am sorry I am late, I got held up at the office.
    1. III,IV
    2. II,III
    3. I,II
    4. All except II
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4. All except II
    Hold up – delay
  8. Damp squib
    I. The annual day celebration was damp squib and a grand success.
    II. The visit of the dignitaries turned out to be a damp squib for there was hardly anyone in the audience.
    III. The joke which I thought would make her laugh, proved a damp squib.
    IV. The celebrations were a bit of a damp squib.
    1. I,II
    2. II,III
    3. All except I
    4. I,IV
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3. All except I
    Damp squib – complete failure,fiasco
  9. Hold court with
    I. Joey would walk into the bar and hold court all night.
    II. The government decided to hold court for its laxity.
    III. Khushi held court with the audience until the chief guest arrived.
    IV. The committee member were keen on holding court to take up important issues.
    1. II,IV
    2. I,III
    3. All except III
    4. III,IV
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2. I,III
    Hold court with – entertain with interesting funny stories
  10. Green eyed
    I. The moment I look at her green-eyed, I just can’t control myself.
    II. She is green-eyed with his success.
    III. We should guard against our green eyed friends.
    IV. I shone in the reflection of her green-eyed, black-haired, gypsy beauty.
    1. II,IV
    2. I,IV
    3. All except I
    4. II,III
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4. II,III
    Green eyed – jealous
Comments