English Questions – Match the Column Set – 4

Hello Aspirants !

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Column based questions  which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

  1. Column 1Column 2
    A. Minimum manufacturing standards and training requirements of remote pilots have been specified in normsD. fly on a mobile app and an automated process permits or denying the requests instantly
    B. For every flight, users will be required to ask for permission toE. from photography to agriculture, from infrastructure asset maintenance to insurance
    C. Drones are a technology platform which has wide-ranging applicationsF. for flying in controlled airspace and filling of flight plan and obtaining clearance
    1. A-F
    2. B-D
    3. C-E
    4. A-D
    5. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    C and E can be joined correctly (Drones are a technology platform which has wide-ranging applications from photography to agriculture, from infrastructure asset maintenance to insurance)
    B-D can be joined but it would be grammatically wrong as it should be deny in place of denying
  2. Column 1Column 2
    A. Through a series of regulations the EU has not only implemented the Montreal protocolD. much remains to be done to ensure the continued recovery of the ozone layer
    B. Ensuring that no new chemicals or technologies emerge that could pose new threatsE. to the newly recharged aquifers and groundwater sources
    C. Global consumption of ozone depleting materials has been reduced of lateF. but has often phased out dangerous substances faster than required
    1. B-E
    2. A-D
    3. C-D
    4. A-F
    5. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    Only A and F can be joined correctly (Through a series of regulations the EU has not only implemented the Montreal protocol but has often phased out dangerous substances faster than required)
  3. Column 1Column 2
    A. Urgent steps to increase productive employment are essential for social cohesionD. fostering entrepreneurship and facilitating financial environment and inclusion
    B. Some people don’t take jobs which are below their gradesE. and to constructively harness the energy of youth
    C. No standardised, empirically robust data is available on a high frequency basis to make sure determinationsF. because they find it difficult on account of psychological factors to work on the below qualification levels
    1. B-F
    2. A-E
    3. B-D
    4. C-E
    5. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    A and E can be joined correctly(Urgent steps to increase productive employment are essential for social cohesion
    If we join B-F, there’s an error of preposition in F as it should be at in place of on
  4. Column 1Column 2
    A. Interestingly, India’s ranking actually took a beating in two categories where landmark reforms were expectedD. cleaning up its notoriously corrupt land sectors and the financial transactions that come with it
    B. Improved transparency and streamlined procedures are behind IndiaE. while in trading across borders, India has surged ahead in recent times
    C. But one should focus solely on the data by these survey even if they carried out by organisations of reputeF. as it is not the hard and fast parameters of development of MSMEs always.
    1. C-F
    2. A-E
    3. B-D
    4. A-F
    5. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    B and D can be joined correctly
    C-F is grammatically correct but wrong in context, hence cannot be joined
  5. Column 1Column 2
    A. Of the many wonders of the world, few has fascinated us more than corals and the colourful reefs they buildD. there has never been a time when they are threatened to such an extent
    B. To save them, the coral reef alliance has urged actions on two fronts,E. and if the corals die, much beauty will be lost and many lives will be affected
    C. Millions of people rely on reefs mainly for food security, economic well-being and cultural identityF. swiftly and drastically lowering greenhouse gas emissions and effectively reduce local stress on reefs
    1. A-E
    2. B-D
    3. A-F
    4. B-F
    5. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    B and F can be joined to make contextually correct sentence but there’s an error as it should be reducing in place of red
  6. Column 1Column 2
    A. Tagore’s collection of poems which brought India’s first nobel prize has a back-story not many would knowD. because the history and heritage of Bengal is connected to its naval power
    B. Tagore opposed imperialism and supported Indian nationalistsE. there can be no question of blind revolution”; preferable to it was a “steady and purposeful education
    C. He maintained that, even for those at the extremes of poverty,F.  and these views were first revealed in Manast, that was mostly composed in his twenties
    1. C-E
    2. A-D
    3. C-F
    4. B-F
    5. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation:
    C and E can be joined correctly(He maintained that, even for those at the extremes of poverty, there can be no question of blind revolution”; preferable to it was a “steady and purposeful education)
    B-F, when joined would have a grammatical error as which should come in place of that in sentence F
  7. Column 1Column 2
    A. Experts believe competition between both of them will put South Asia on growth pedestal on the wholeD. of the total population, are the two fast growing major economies in the world

     

    B. The world’s two most populous countries China and India, accounting for roughly 40 percentE. via trade and investment because competition is always a good thing which force us to do our best
    C. However, tactics of both the parties differ a lotF. but have a historic responsibility to turn the relationship into a source of strength for each other
    1. C-F
    2. A-E
    3. B-D
    4. A-F
    5. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    B and D can be joined correctly(The world’s two most populous countries China and India, accounting for roughly 40 of the total population, are the two fast growing major economies in the world)
  8. Column 1Column 2
    A. As human population increase, more and more space is needed for the peopleD. as it is still possible to maintain a diverse animal population for future generations to enjoy
    B. Better planning and awareness of how human actions affect animals can make a differenceE. and building areas for people to live pushed animals out of their natural homes
    C. The process of expansion and concretisation of forests landF. is one of the most prominent reasons for increasing man-animals conflicts
    1. B-D
    2. A-E
    3. B-E
    4. C-F
    5. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    C and F can be joined correctly(The process of expansion and concretisation of forests land is one of the most prominent reasons for increasing man-animals conflicts)
    B-D is grammatically correct but wrong when seen in context
  9. Column 1Column 2
    A. North Korea’s isolated dictators have long believed that nuclear weapons will ensure regime survivalD. because the unwillingness of the on the part of major powers have only escalated the migrants crisis
    B. Historical grievances have to be taken on board and involve regional powersE. the balanced reduction and eventual denuclearisation of the whole area is not possible
    C. Use of force and international sanctions has only led to immeasurable human suffering within North KoreaF. enabling it to unite the Korean peninsulas on its own terms
    1. A-F
    2. B-D
    3. A-E
    4. C-D
    5. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    None of the combinations given in options make contextually correct sentences after merging
  10. Column 1Column 2
    A. The wild swings in bitcoin prices have made the digital currency a big topic of discussion across the worldD. in the current obsession of for Bitcoins have even forgotten the fundamentals of currency system
    B. It is powered and approved by the consensus of its usersE. which is effectively a distributed public ledger that tracks all orders
    C. Instead of using any central authority to verify the digital transactionF. as it is becoming a popular medium of money exchange and transfer in cyber world of extortion and terrorism
    1. B-E
    2. A-D
    3. A-F
    4. C-D
    5. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    A and F can be joined correctly( The wild swings in bitcoin prices have made the digital currency a big topic of discussion across the world as it is becoming a popular medium of money exchange and transfer in cyber world of extortion and terrorism)