English Questions: ODD ONE OUT Sentences – 3

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in ODD sentence , which is BASED ON THE NEW PATTERN OF IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB exams !!!

  1. A. But between where a fibre is grown and where it is bleached and cut and sewn and bought, the shirt on your back could have travelled 45,000 km to get to you.
    B. It makes the pleasure centre in your brain light up.
    C. Fast fashion is proving as addictive as fast food.
    D. They are the ones that always resist.
    1) Only A
    2) A and B
    3) only B
    4) only D
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : A, B and C are based on the same theme which is – Stockholm diet: Where even the air tastes yummy, they are planning to consume clothes like food and option while option forth one is odd.
    A. Fast fashion is proving as addictive as fast food.
    B. It makes the pleasure centre in your brain light up.
    C. But between where a fibre is grown and where it is bleached and cut and sewn and bought, the shirt on your back could have travelled 45,000 km to get to you.
  2. A. As someone said “medical school attracts those who are of left brain, but then proceeds to atrophy what is left of their right brain”.
    B. Our medical curriculum requires hours of drudgery in trying to remember facts and figures.
    C. The right side of the brain is concerned with fine arts including imagery, poetry and drawing.
    D. Almost no medical school in India lays any emphasis on art in medical curriculum.
    1) Only A
    2) A and B
    3) only B
    4) only D
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : None of these
    All given sentences are talked about the same the same theme which discuss about Why doctors need humanities: Including it in medical education is the best way to bring back humanism to the profession.
    A. Our medical curriculum requires hours of drudgery in trying to remember facts and figures.
    B. Almost no medical school in India lays any emphasis on art in medical curriculum.
    C. The right side of the brain is concerned with fine arts including imagery, poetry and drawing.
    D. As someone said “medical school attracts those who are of left brain, but then proceeds to atrophy what is left of their right brain”.
  3. A. account for the highest fatalities in the world, amounting to around 400 deaths a day
    B. A quick and thorough probe is essential and authorities must hand out exemplary punishment
    C. Hence it is not surprising to find many disputes trapped in a legal maze for years
    D. Alongside government also needs to toughen the law against offenders as Indian roads
    1) only A
    2) only B
    3) only C
    4) only D
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : only C
    Sentences A,B and D are based on the theme which discussed about Indian road accidents. while sentence third one is different.
    A. A quick and thorough probe is essential and authorities must hand out exemplary punishment
    B. Alongside government also needs to toughen the law against offenders as Indian roads
    C. account for the highest fatalities in the world, amounting to around 400 deaths a day
  4. A. Even on a snowy day when the temperature drops to ten below zero and the pavements ice over, you can see tall Vikings striding hither and thither laden with shopping bags from the usual big names,
    B. Your potential is what we look at.
    C. Make no mistake, the Swedes are also addicted to fast fashion.
    D. stores that here, there, everywhere are breeding like rabbits – not to mention how ‘sales’ also seem to have gotten fertility treatment.
    1) Only A
    2) A and B
    3) only B
    4) only D
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : A, C and D are based on the same theme which is – Stockholm diet: Where even the air tastes yummy, they are planning to consume clothes like food and option while option third one is odd.
    A. Make no mistake, the Swedes are also addicted to fast fashion. |
    B. Even on a snowy day when the temperature drops to ten below zero and the pavements ice over, you can see tall Vikings striding hither and thither laden with shopping bags from the usual big names,
    C. stores that here, there, everywhere are breeding like rabbits – not to mention how ‘sales’ also seem to have gotten fertility treatment.
  5. A. Medicine is defined as the art and science of healing.
    B. Today globally, science has largely overridden the art part of healing.
    C. a machine lets people choose between fries and baby orange carrots.
    D. In India, entrance to medical schools is based entirely on tests based on scientific facts and concepts with a little of logical/critical thinking – areas handled by the left side of the brain.
    1) only A
    2) only B
    3) only C
    4) only D
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : Option A, B and D are based on the same theme which is Why doctors need humanities: Including it in medical education is the best way to bring back humanism to the profession while option third one is different.
    A. Medicine is defined as the art and science of healing.
    B. Today globally, science has largely overridden the art part of healing.
    C. In India, entrance to medical schools is based entirely on tests based on scientific facts and concepts with a little of logical/critical thinking – areas handled by the left side of the brain.
  6. A. A scrutiny is carried out subsequently.
    B. This initiative aims to upend the existing system of scrutiny ahead of approvals with one where approvals come first.
    C. The essence is that citizens are trusted when it comes to high frequency engagements with city governments – such as building permissions, change of title in municipal records, and birth and death registrations.
    D. A group of senior bureaucrats tasked with studying urban issues have recommended governments move to a Trust and Verify approach in dealing with the most frequent needs of citizens.
    1) only A
    2) only B
    3) only C
    4) only D
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : None of these
    All given sentences are talked about the same the same theme which discuss about Trust and verify: How simple changes in government functioning can make life easier for citizens
  7. A. This kind of education can help doctors grapple with the kinds of existential questions that they expect their patients to answer and that they themselves may not be equipped to answer.
    B. They do little to promote either cinema or literature.
    C. There is a need to go beyond these tokenisms and aim for some structural changes in medical education in India.
    D. All medical colleges usually have a cinema and literary club.
    1) Only A
    2) A and B
    3) only B
    4) only D
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : None of these
    All given sentences are talked about the same the same theme which discuss about Why doctors need humanities: Including it in medical education is the best way to bring back humanism to the profession.
    A. This kind of education can help doctors grapple with the kinds of existential questions that they expect their patients to answer and that they themselves may not be equipped to answer.
    B. All medical colleges usually have a cinema and literary club.
    C. They do little to promote either cinema or literature.
    D. There is a need to go beyond these tokenisms and aim for some structural changes in medical education in India.
  8. A. To illustrate, to ease doing business importers were allowed to self-certify, to be followed by a few random verifications.
    B. This is why you need political capital and leadership.
    C. There is absolutely no reason why the same level of trust should not be extended to all citizens.
    D. Governments have already begun moving towards an approach where it is assumed that an applicant is generally trustworthy.
    1) only A
    2) only B
    3) only C
    4) only D
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation : Options A, C, D are based on the same theme which is Trust and verify: How simple changes in government functioning can make life easier for citizens.while option second is different.
    A. Governments have already begun moving towards an approach where it is assumed that an applicant is generally trustworthy.
    B. To illustrate, to ease doing business importers were allowed to self-certify, to be followed by a few random verifications.
    C. There is absolutely no reason why the same level of trust should not be extended to all citizens.
  9. A. It can be said that medicine is science when it is used to study disease but becomes an art when it is used to practice healing.
    B. Unlike physics or chemistry, medicine is not a pure science.
    C. This initiative aims to upend the existing system of scrutiny ahead of approvals with one where approvals come first.
    D. Medicine is largely an applied science and it requires certain skills that are developed by observation, practice and experience – similar to the arts more than science.
    1) Only A
    2) A and B
    3) only B
    4) only C
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : Option A, B and C are based on the same theme which is Why doctors need humanities: Including it in medical education is the best way to bring back humanism to the profession while option third one is different.While option fourth is different.
    A. Unlike physics or chemistry, medicine is not a pure science.
    B. Medicine is largely an applied science and it requires certain skills that are developed by observation, practice and experience – similar to the arts more than science.
    C. It can be said that medicine is science when it is used to study disease but becomes an art when it is used to practice healing.
  10. A. The natures of problems are different.
    B. By contrast, in Stockholm city where all garbage is recycled and where the air feels yummy enough to eat, designers are thinking out of the box, planning to revolutionise consumption so it can be good for the environment!
    C. The puritan solution is, stop shopping, but the very thought makes that pleasure centre in your brain shrivel up.
    D. That’s a lot of garbage and emissions.
    1) only A
    2) only B
    3) only C
    4) only D
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : B, C and D are based on the same theme which is – Stockholm diet: Where even the air tastes yummy, they are planning to consume clothes like food and option while option first one is odd.
    A. That’s a lot of garbage and emissions.
    B. The puritan solution is, stop shopping, but the very thought makes that pleasure centre in your brain shrivel up.
    B. By contrast, in Stockholm city where all garbage is recycled and where the air feels yummy enough to eat, designers are thinking out of the box, planning to revolutionise consumption so it can be good for the environment!