English Questions – ODD ONE OUT Sentences 8

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in ODD sentence , which is BASED ON THE NEW PATTERN OF IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB exams !!!

Direction (1 – 10): Below in each questions some sentences are given, find the sentence which is not really contributing to the main theme and the of the passage or find the odd sentence out and rearrange the remaining sentences to make a coherent paragraph. If the given sentence is correct as it is then choose option 5). If the sequence is the one which is not given then choose option 4) as your choice.

  1. a) They feel that farm loan waivers and rising public b)/ expenditure go against the spirit of market economics c)/ They are appreciative of tax reforms such as GST d)/ but sharply critical of strong measures to e)/ Government exigencies may come in different ways.
    1) CEDB
    2) CDEB
    3) CDAB
    4) None of these
    5) No correction required
    Answer & Explanation
    Answer : 3.
    Explanation: CDAB is the correct sequence.
    Sentence E is the odd one out.
  2. a)/ In their russet robes, appear to have sprung b)/ So do roses and sunflowers c)/ And the people, d)/ in the valleys, apples and peaches flourish e) / to navigate choppy waters requires courage.
    1) DECA
    2) DEAC
    3) ECBD
    4) None of these
    5) No correction required
    Answer & Explanation
    Answer : 5.
    Explanation: DBCA is the correct sequence.
    Sentence E is the odd one out.
  3. a)/ Outside the hotel, mingling with the b)/ Anyway with such dearth of facilities, and much less lack of inclination, c)/ in the eaves of an old monastery d)/ but visitors outside a Buddhist temple, cooing e)/ the raven is the national bird of Bhutan
    1) DAEB
    2) BEDA
    3) CEDA
    4) None of these
    5) No correction required
    Answer & Explanation
    Answer : 3.
    Explanation: CEDA is the correct sequence.
    Sentence B is the odd one out.
  4. a)/ You don’t see any litter lying around b)/ And no sooner was I back on the outskirts of c)/ Dehradun that I was greeted by d)/ mountains of garbage probably the same garbage e)/ late evening activity in front of their balconies.
    1) DBAC
    2) ACBE
    3) DCBE
    4) None of these
    5) No correction required
    Answer & Explanation
    Answer : 5.
    Explanation: ABCD is the correct sequence.
    Sentence E is the odd one out.
  5. a)/ A book lover, was very gracious b)/ but conventional education has been one of the primary forces that has brought the world to the brink of destruction c)/ during the Lit Fest, The Queen Mother, d)/ everyone was very kind to me in Bhutan e)/ ensured that I had two days off
    1) EBAC
    2) DEBA
    3) EDAC
    4) None of these
    5) No correction required
    Answer & Explanation
    Answer : 3.
    Explanation: EDAC is the correct sequence.
    Sentence B is the odd one out.
  6. a)/ It’s an economic maturity of sorts, when b)/ thereby putting pressure on the system, It could help future generations speak with the voice of eco-wisdom and eco-values e)/ to correct and achieve the said quantum a)/ one puts one’s foot down on such
    1) CEDB
    2) DABE
    3) ADEB
    4) None of these
    5) No correction required
    Answer & Explanation
    Answer : 3.
    Explanation: ADEB is the correct sequence.
    Sentence c is the odd one out.
  7. a)/ The physiological process and reasons leading to it can only be overstated b)/ finding sustenance as it spreads c)/ pink when they are small and just opening, d)/ its strong purposeful stem ready to e)/ take hold of any rough surface and travel along it,
    1) EBCD
    2) CDEA
    3) EACD
    4) None of these
    5) No correction required
    Answer & Explanation
    Answer : 1.
    Explanation: EBCD is the correct sequence.
    Sentence A is the odd one out.
  8. a)/ Ficus elastica, the travelling fig, We live b)/ side by side, in perfect harmony c)/ I have grown old in this room d)/ My elastic friend is still in his prime, But we are partners, e)/ as plant and man should be.
    1) CABD
    2) ABCE
    3) AEBC
    4) None of these
    5) No correction required
    Answer & Explanation
    Answer : 5.
    Explanation: ABCD is the correct sequence.
    Sentence E is the odd one out.
  9. a)/ Demands accommodation and b) / to correct and achieve the said quantum, c) / digitisation and tax compliance d)/ they need to be addressed swiftly and with e)/ not merely arm-twisting.
    1) DCAE
    2) EABC
    3) DCAB
    4) None of these
    5) No correction required
    Answer & Explanation
    Answer : 1.
    Explanation: DCAE is the correct sequence.
    Sentence B is the odd one out.
  10. a)/ Inevitably, transformation also involves b)/ The physiological process and reasons leading to it can only be overstated c)/ the sheer magnitude of the GST has d)/ meant bureaucratic muddles, government e)/ inefficiencies and even bewilderment.
    1) ACDE
    2) ADCE
    3) BACE
    4) None of these
    5) No correction required
    Answer & Explanation
    Answer : 1.
    Explanation: ACDE is the correct sequence.
    Sentence B is the odd one out.