English Questions – Para-jumbled Paragraph for IBPS Set 171

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Q(1-5) Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. Because the story isn’t dying.
B. Chanda Kochhar’s current term as ICICI Bank CEO runs till March 31, 2019.
C. That means a bluechip business brand, a stock market-listed major bank will have to ride out 300-plus daily news cycles when investigators and investors will both be asking questions.
D. That the ICICI board initially cleared Kochhar and issued public statements of stout support for the CEO are seeming less relevant every day.
E. It’s evolving into new life forms every 2-3 days.
F. So, there are 300 plus daily news cycles between now and Kochhar’s regulation term end.
G. Is that really a smart strategy?

  1. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.F
    3.C
    4.G
    5.A
    Answer & Explanation
    Answer : 4.G
    Correct Sequence
    A. Chanda Kochhar’s current term as ICICI Bank CEO runs till March 31, 2019.
    B. So, there are 300 plus daily news cycles between now and Kochhar’s regulation term end.
    C. That means a bluechip business brand, a stock market-listed major bank will have to ride out 300-plus daily news cycles when investigators and investors will both be asking questions.
    D. Is that really a smart strategy?
    E. That the ICICI board initially cleared Kochhar and issued public statements of stout support for the CEO are seeming less relevant every day.
    F. Because the story isn’t dying.
    G. It’s evolving into new life forms every 2-3 days.
  2. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.E
    4.B
    5.C
    Answer & Explanation
    Answer : 4.B
  3. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer & Explanation
    Answer : 5.D
  4. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1. F
    2.B
    3.A
    4.E
    5.D
    Answer & Explanation
    Answer : 1. F
  5. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.F
    3.D
    4.E
    5.C
    Answer & Explanation
    Answer : 5.C

Q(6-10) Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. Two, services by itself is becoming an increasingly important part of manufacturing, a phenomenon known as “servicification”.
B. Deteriorating trade ties between the US and China are bad for the world economy.
C. These opportunities stem from two important global trends.
D. Put together, these trends present India with an opportunity to boost both economic growth and high value job creation, while compensating for the steady loss of ground of traditional outsourcing.
E. One, digitisation is disrupting traditional business models and making it easier for companies to split services across continents.
F. But they also present India with opportunities to integrate more tightly into the high end dimension of cross-border economic activities.

  1. Which would be the second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer & Explanation
    Answer : 4.F
    Correct Sequence
    A. Deteriorating trade ties between the US and China are bad for the world economy.
    B. But they also present India with opportunities to integrate more tightly into the high end dimension of cross-border economic activities.
    C. These opportunities stem from two important global trends.
    D. One, digitisation is disrupting traditional business models and making it easier for companies to split services across continents.
    E. Two, services by itself is becoming an increasingly important part of manufacturing, a phenomenon known as “servicification”.
    F. Put together, these trends present India with an opportunity to boost both economic growth and high value job creation, while compensating for the steady loss of ground of traditional outsourcing.

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.A
    3.F
    4.C
    5.B
    Answer & Explanation
    Answer : 2.A
  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1. F
    2.A
    3.C
    4.B
    5.E
    Answer & Explanation
    Answer : 4.B
  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.F
    3.B
    4.G
    5.C
    Answer & Explanation
    Answer : 5.C
  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.E
    5.A
    Answer & Explanation
    Answer : 4.E