English Questions – Para-jumbled Paragraph for IBPS Set 158 ( New Pattern Based)

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful sentence then answer the following questions.

  1. of the festive season with a series (A)/ The premier search engine celebrated the arrival (B)/ of three doodles that depicts the (C)/ friendship of penguins and parrots.(D)/
    1) ABDC
    2) BACD
    3) DCAB
    4) ADBC
    5) Given sentence is correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation: The correct sequence will be BACD
    The premier search engine celebrated the arrival of the festive season with a series of three doodles that depicts the friendship of penguins and parrots.
  2. The opening of trade walls has accelerated industrial (A)/ have had to learn to adapt (B)/ to almost every generation (C)/evolution in such a way that workers (D)/
    1) ABDC
    2) BCAD
    3) ACDB
    4) ADBC
    5) Given sentence is correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: The correct sequence will be ACDB
    The opening of trade walls has accelerated industrial evolution in such a way that workers have had to learn to adapt to almost every generation.
  3. Lowering tax on capital may increase wages for those (A)/ skilled workers whose productivity will be positively affected by (B)/ increased demand for capital intensive work, but while engineers might (C)/ see an increase in their wages, the unskilled won’t benefit directly from it.(D)/
    1) ABCD
    2) BCAD
    3) DCAB
    4) ADBC
    5) Given sentence is correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation: Given sentence is correct.
    Lowering tax on capital may increase wages for those skilled workers whose productivity will be positively affected by increased demand for capital intensive work, but while engineers might see an increase in their wages, the unskilled won’t benefit directly from it.
  4. impact globalisation seriously (A)/Even though the discontent of globalisation (B)/ don’t see that it will really (C)/ is a leftover of the crisis of 2008, today we (D)/
    1) BCDA
    2) BCAD
    3) DACB
    4) ADBC
    5) Given sentence is correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: The correct sequence will be DACB
    Even though the discontent of globalisation is a leftover of the crisis of 2008, today we don’t see that it will really impact globalisation seriously.
  5. Tarai plains — means there is now buy-in (A)/ The placement of elected representatives in three tiers from (B)/ for the Constitution from all political stakeholders. (C)/local, provincial to national — including in the restive (D)/
    1) ACDB
    2) BCAD
    3) CADB
    4) ADBC
    5) Given sentence is correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: The correct sequence will be CADB
    The placement of elected representatives in three tiers from local, provincial to national — including in the restive Tarai plains — means there is now buy-in for the Constitution from all political stakeholders.
  6. The new Constitution marks an innovation in the (A)/ South Asian landscape, with devolution of fiscal, (B)/ legislative, executive and other (C)/ powers not to two but three tier ‘sarkars’.(D)/
    1) BACD
    2) BCAD
    3) DCAB
    4) ADBC
    5) Given sentence is correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation: Given sentence is correct.
    The new Constitution marks an innovation in the South Asian landscape, with devolution of fiscal, legislative, executive and other powers not to two but three tier ‘sarkars’.
  7. to pushes and pulls beyond Nepal’s control (A)/ The economy has to start galloping, creating jobs for (B)/ the young workforce, including the millions in (C)/ West Asia, Malaysia and India likely to return due (D)/
    1) ABDC
    2) BCAD
    3) DCAB
    4) DABC
    5) Given sentence is correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation: The correct sequence will be DABC
    The economy has to start galloping, creating jobs for the young workforce, including the millions in West Asia, Malaysia and India likely to return due to pushes and pulls beyond Nepal’s control.
  8. challenging employment market (A)/ A system that integrates skills and education (B)/ can go a long way in ensuring that the youth (C)/ are better equipped to handle a (D)/
    1) ACDB
    2) DABC
    3) DCAB
    4) ADBC
    5) Given sentence is correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation: The correct sequence will be DABC
    A system that integrates skills and education can go a long way in ensuring that the youth are better equipped to handle a challenging employment market.
  9. The government must learn from the gaps while (A)/ implementing its skill development programmes (B)/ for 18-plus youth and then develop its (C)/ strategy for integrating skills within schools.(D)/
    1) BCDA
    2) BCAD
    3) DCAB
    4) ADBC
    5) Given sentence is correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation: Given sentence is correct.
    The government must learn from the gaps while mplementing its skill development programmes for 18-plus youth and then develop its strategy for integrating skills within schools.
  10. vetting process became clear (A)/ After the initial years of their discovery, (B)/ the need for automating the initial (C)/ when the number of known exoplanets grew, (D)/
    1) ABDC
    2) BCAD
    3) DACB
    4) ADBC
    5) Given sentence is correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: The correct sequence will be DACB
    After the initial years of their discovery, when the number of known exoplanets grew, the need for automating the initial vetting process became clear.