English Questions – Para-jumbled Paragraph for IBPS Set 160

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Q(1-5)Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. And the amount of money they make from us is humongous.
B. Private hospitals in India are a major sick industry.
C. On the contrary, they make pots and pots of money.
D. According to reports, standard medical supplies like syringes, say, or bandages – are priced at 1,117 times what they actually cost.
E. They’re a sick industry in that the money they make is premised on you and i falling sick.
F. Not a sick industry in that they don’t make money.

  1. Which would be the second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer & Explanation
    Answer : 4.F
    Correct Sequence:
    A. Private hospitals in India are a major sick industry.
    B. Not a sick industry in that they don’t make money.
    C. On the contrary, they make pots and pots of money.
    D. They’re a sick industry in that the money they make is premised on you and i falling sick.
    E. And the amount of money they make from us is humongous.
    F. According to reports, standard medical supplies like syringes, say, or bandages – are priced at 1,117 times what they actually cost.
  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer & Explanation
    Answer : 2.A
  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer & Explanation
    Answer : 5.B
  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.F
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer & Explanation
    Answer : 5.C
  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.E
    5.A
    Answer & Explanation
    Answer : 4.E

Q(6-10)Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. The National Medical Commission Bill, in its first iteration, proposes a bridge course which will allow homeopathic and ayurvedic practitioners to prescribe some allopathic medicines.
B. principal among which is to ease the burden on overworked allopathic doctors and to share the disease burden of the nation.
C. I must begin by stating that homeopathy is a complete science and is in no way limited by the inability to prescribe allopathic medicines.
D. The bridge course should be understood with the reasons behind its proposal;
E. This proposal of a bridge course has met with opposition by members of the medical fraternity and, surprisingly, some practitioners of alternative medicine.
F. However, each system of medicine has its scope and limitations.

  1. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.F
    3.C
    4.G
    5.A
    Answer & Explanation
    Answer : 2.F
    Correct Sequence
    A. The National Medical Commission Bill, in its first iteration, proposes a bridge course which will allow homeopathic and ayurvedic practitioners to prescribe some allopathic medicines.
    B. This proposal of a bridge course has met with opposition by members of the medical fraternity and, surprisingly, some practitioners of alternative medicine.
    C. I must begin by stating that homeopathy is a complete science and is in no way limited by the inability to prescribe allopathic medicines.
    D. However, each system of medicine has its scope and limitations.
    E. The bridge course should be understood with the reasons behind its proposal;
    F. principal among which is to ease the burden on overworked allopathic doctors and to share the disease burden of the nation.
  2. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.E
    4.B
    5.C
    Answer & Explanation
    Answer : 2.A
  3. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer & Explanation
    Answer : 5.D
  4. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.G
    4.F
    5.D
    Answer & Explanation
    Answer : 1.E
  5. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.E
    5.C
    Answer & Explanation
    Answer : 5.C
Comments