English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 172

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Q(1-5) Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. Fanatical thoughts may wreak destruction in the name of faith.
B. When thoughts are not examined and reflected upon, they can have disastrous results.
C. But often, thoughts are about our daily issues, problems and complications.
D. Such thoughts are reflected in disharmonious relationships, and in failure to achieve one’s potential or the converse may be true.
E. They may be dramatic, as in the case of Othello, who murdered his noble wife Desdemona on suspicion of infidelity.

  1. Which would be the second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer & Explanation
    Answer : 5.E
    Correct Sequence
    A. When thoughts are not examined and reflected upon, they can have disastrous results.
    B. They may be dramatic, as in the case of Othello, who murdered his noble wife Desdemona on suspicion of infidelity.
    C. Fanatical thoughts may wreak destruction in the name of faith.
    D. But often, thoughts are about our daily issues, problems and complications.
    E. Such thoughts are reflected in disharmonious relationships, and in failure to achieve one’s potential or the converse may be true.
  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.D
    4.C
    5.B
    Answer & Explanation
    Answer : 3.D
  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer & Explanation
    Answer : 5.B
  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.B
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer & Explanation
    Answer : 4.A
  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.E
    5.A
    Answer & Explanation
    Answer : 3.C

Q(6-10) Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A.The good news is that we have a choice about where to focus.
B.The outer world floods our brain and senses with a continual stream of data input.
C.There is nonstop competition from the outer world to grab our attention.
D.We have free will to determine with what we want to flood our being.
E.What should we do if the input we receive daily is, predominantly, information filled with things that put us into states of fear?
F.We can decide whether to focus on what is negative, or what is positive.
G.Messages from the environment around us flow into our brain, which then processes it.

  1. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.B
    5.A
    Answer & Explanation
    Answer : 1.E
    Correct Sequence
    A.The outer world floods our brain and senses with a continual stream of data input.
    B.Messages from the environment around us flow into our brain, which then processes it.
    C.There is nonstop competition from the outer world to grab our attention.
    D.What should we do if the input we receive daily is, predominantly, information filled with things that put us into states of fear?
    E.The good news is that we have a choice about where to focus.
    F.We can decide whether to focus on what is negative, or what is positive.
    G.We have free will to determine with what we want to flood our being.
  2. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.E
    4.B
    5.C
    Answer & Explanation
    Answer : 4.B
  3. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.D
    Answer & Explanation
    Answer : 2.A
  4. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.E
    5.G
    Answer & Explanation
    Answer : 5.G
  5. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.E
    5.C
    Answer & Explanation
    Answer : 5.C