English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 173

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. “These are old rates and we have filed new rates with better yields and, hopefully, our new annuity products will be approved soon,” says Kshitij Jain, CEO, Exide Life Insurance.
B. For many investors, buying an annuity is a compulsory evil and when they retire at 60, investors in the New Pension Scheme have to put at least 40% of their corpus in an annuity.
C. Exide Life Insurance, for instance, is offering less than 5% on the annuity option that returns the corpus after the investor’s death.
D. If you opt for a sweep-in account, you could earn more by just keeping your money in the bank.
E. This is similar to the return offered by your savings bank on the balance in your account.

  1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer & Explanation
    Answer : (3) C
    CORRECT SEQUENCE – CEDAB
  2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer & Explanation
    Answer : (4) D
  3. Which of the following should be the LAST (FIFTH) sentence after rearrangement?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer & Explanation
    Answer : (2) B
  4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer & Explanation
    Answer : (5) E
  5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) E
    (5) D
    Answer & Explanation
    Answer : (1) A

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. It must be appreciated that there is an imperative need for such special legislations as the normal laws are not adequate to deal with the situation.
B. An important issue which has come up in this context relates to the need for special legislation to cope with the situation.
C. Any discussion on human rights is incomplete without reference to the security and terrorist threats facing the country.
D. Several parts of the country have been rocked by violence, terrorism, secessionist movement and insurgency.
E. It is necessary to underline that it will be wrong to treat all such violent movements as pure law and order problems.
F. The Police as also the armed forces are facing an uphill task in containing these violent activities and maintaining peace and order.

  1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
    (1) B
    (2) C
    (3) F
    (4) E
    (5) A
    Answer & Explanation
    Answer : (3) F
    CORRECT SEQUENCE – BFDCAE
  2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer & Explanation
    Answer : (4) D
  3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer & Explanation
    Answer : (3) C
  4. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
    (1) A
    (2) C
    (3) D
    (4) E
    (5) B
    Answer & Explanation
    Answer : (4) E
  5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer & Explanation
    Answer : (2) B