English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 174

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled ,  which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Directions – ( Q.1-5) Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. If the Jana Sangh came to power as part of the Janata Party in 1977, it was in no small measure due to his readiness to mend fences and build bridges with former political opponents.
B. Without a doubt, he was born of the Rashtriya Swayamsevak Sangh, the torchbearer of Hindutva
C. Ever the contrarian, Vajpayee was equally the consensus-seeker and the alliance-builder who could traverse ideological divides and overcome political animosities with a skill set that was a throwback to the Nehruvian era.
D. But his rise in the Jana Sangh was at a time when it was not on the ascendant, and this meant he always tried to outgrow his organisation.
E. Vajpayee spent a lifetime trying to make his party displace the Congress from power, and to this end he switched between fighting the Congress’s tactics and mimicking them.
F. If one word could best describe a man, then for Atal Bihari Vajpayee that would have to be compromise.
G. A brilliant parliamentarian and a shrewd politician who could demolish political opponents with his acerbic wit, Vajpayee was also the elder statesman who was never afraid to reach out and make peace with India’s neighbours.

  1. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1. G
    2. B
    3. D
    4. F
    5. A
    Answer & Explanation
    Answer : (2) B
    CORRECT SEQUENCE –FCGBDEA
  2. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1. E
    2. A
    3. B
    4. C
    5. G
    Answer & Explanation
    Answer : (4) C
    CORRECT SEQUENCE – FCGBDEA
  3. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1. A
    2. E
    3. D
    4. G
    5. F
    Answer & Explanation
    Answer : (3) D
    CORRECT SEQUENCE –FCGBDEA
  4. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1. B
    2. A
    3. E
    4. D
    5. G
    Answer & Explanation
    Answer : (5) G
    CORRECT SEQUENCE – FCGBDEA
  5. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1. F
    2. C
    3. B
    4. A
    5. E
    Answer & Explanation
    Answer : (1) F
    CORRECT SEQUENCE – FCGBDEA

Directions – ( Q.6-10) Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Having notched up 14 majors and looking as if he would overhaul Jack Nicklaus’s record 18, the story began to sour in November 2009, after Woods crashed his car into a fire hydrant a couple of days after news of his infidelity became public.
B. Already the golfing world is electrified, speculating whether he can add to his cache of 14 majors and end the drought that has continued since his third triumph at the 2008 U.S. Open.
C. Finishing a close runner-up to Brooks Koepka in the PGA Championship, the fourth and final ‘Major’ of the year, Woods shot a stunning final round 64, signing off with a magical 19-foot birdie.
D. Truly great sportspersons may have their ups and downs, but they rarely fade away, as Roger Federer and Serena Williams have reminded us. For almost a decade, the golfing world has debated whether the Tiger Woods fairy tale is really over.
E. A broken marriage, four spinal surgeries, and an alarming drop of form left the former world number one’s ranking in tatters; he languished at 1,199 just last December.
F. It wasn’t enough to win, but more than sufficient to demonstrate that he cannot yet be written off. The fist pump that followed his loss seemed like a celebration of what his form signalled for the future.

  1. Which is the Sixth sentence after Rearrangement?
    1. C
    2. F
    3. E
    4. B
    5. D
    Answer & Explanation
    Answer : (4) B
    CORRECT SEQUENCE – DAECFB
  2. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1. D
    2. A
    3. E
    4. F
    5. C
    Answer & Explanation
    Answer : (5) C
    CORRECT SEQUENCE – DAECFB
  3. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1. B
    2. D
    3. A
    4. F
    5. C
    Answer & Explanation
    Answer : (2) D
    CORRECT SEQUENCE – DAECFB
  4. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1. D
    2. E
    3. F
    4. A
    5. C
    Answer & Explanation
    Answer : (3) F
    CORRECT SEQUENCE – DAECFB
  5. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1. E
    2. B
    3. C
    4. D
    5. F
    Answer & Explanation
    Answer : (1) E
    CORRECT SEQUENCE – DAECFB