English Questions: Para-jumbled Paragraph(New Pattern) Set 180

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled ,  which is BASED ON Bank EXAMS!!!

Directions (Q1-10): Given below are six sentences (A) (B) (C) (D) (E) and (F). Answer the following questions after rearranging the following sentences into a coherent paragraph.

(A) With more and more companies entering the e-commerce ecosystem and adopting new technologies like cloud computing, the threat from imminent security breaches is clearly demanding the need for efficient information security systems.
(B) Recently, some big names in the Indian industry had to pay hefty sums of money to hackers to keep confidential information from being disclosed to the government.
(C) In today’s digital era, one of the biggest threats comes from cyber criminals. Hackers were not taken seriously until a few years back.
(D) According to surveys conducted by cyber security firms in the country, Indian firms lost more than $4 billion in 2013 alone because of hackers.
(E) And ‘Ethical hacking’ solutions are possibly the best way of examining such systems and fine-tuning any minor gaps that may lead to compromise of the entire organization.
(F) The security of an enterprise should be analysed for effectiveness from time to time. Since businesses work in a structured yet complex environment comprising of security, policies and changing technologies, involving complex interactions and interoperations, there is a need to assess the system with a holistic approach.

  1. Considering statement (D) “ According to surveys conducted by cyber security firms in the country, Indian firms lost more than $4 billion in 2013 alone because of hackers.” as the Third statement of the rearranged paragraph,then which of the following becomes the FOURTH statement of the rearrangement?
    1. B
    2. A
    3. C
    4. F
    5. E
    Answer & Explanation
    Answer : 2. A
    Correct sequence is CBDAFE
  2. Considering statement (D) “ According to surveys conducted by cyber security firms in the country, Indian firms lost more than $4 billion in 2013 alone because of hackers.” as the Third statement of the rearranged paragraph,then which of the following becomes the SECOND statement of the rearrangement?
    1. F
    2. E
    3. A
    4. B
    5. C
    Answer & Explanation
    Answer : 4. B
    Correct sequence is CBDAFE
  3. Considering statement (D) “ According to surveys conducted by cyber security firms in the country, Indian firms lost more than $4 billion in 2013 alone because of hackers.” as the Third statement of the rearranged paragraph,then which of the following becomes the FIFTH statement of the rearrangement?
    1. C
    2. B
    3. F
    4. A
    5. E
    Answer & Explanation
    Answer : 3. F
    Correct sequence is CBDAFE
  4. Among the following pairs which one of them is formed with two consecutive statements after the rearrangement?
    1. D-F
    2. B-A
    3. A-F
    4. C-F
    5. D-E
    Answer & Explanation
    Answer : 3. A-F
    Correct sequence is CBDAFE
  5. Among the following pairs which one of them is formed with two consecutive statements after the rearrangement?
    1. A-B
    2. C-A
    3. A-E
    4. B-F
    5. D-A
    Answer & Explanation
    Answer : 5. D-A
    Correct sequence is CBDAFE

(A) The Government of India wished to play an active role in the economic life of the nation and with this the government adopted a mixed economy.
(B) After Independence India adopted a socialist pattern of economy as its goal. The aim was to achieve a society with wealth distributed as equitably as possibly but ensuring that the government does not acquire a totalitarian role.
(C) The two sectors, private and public were allowed to function independently of each other. The private sector was regulated through a system of checks and balances such as regulations, licenses controls and legislations.
(D) Considering this basic objective in mind the government decided to nationalize the banks in an attempt to monitor and exercise some control over the banking sector. The motives for nationalization are both political and economic.
(E) It is the process whereby the means of production, distribution and exchange are owned by the state on behalf of the people or working class to allow rational allocation of output, consolidation of resources, rational planning or control of the economy.
(F) The public sector was allowed to grow through setting up of institutions and industries and nationalization of some belonging to private sector who failed to achieve the desired result of growth of the economy.

  1. Considering statement (F) “The public sector was allowed to grow through setting up of institutions and industries and nationalization of some belonging to private sector who failed to achieve the desired result of growth of the economy.” as the Fourth statement of the rearranged paragraph, then which among the following is the THIRD statement after rearrangement ?
    1. C
    2. E
    3. B
    4. A
    5. D
    Answer & Explanation
    Answer : 1. C
    Correct sequence is BACFDE
  2. Considering statement (F) “The public sector was allowed to grow through setting up of institutions and industries and nationalization of some belonging to private sector who failed to achieve the desired result of growth of the economy.” as the Fourth statement of the rearranged paragraph, then which among the following is the SIXTH statement after rearrangement ?
    1. B
    2. D
    3. C
    4. E
    5. A
    Answer & Explanation
    Answer : 4. E
    Correct sequence is BACFDE
  3. Considering statement (F) “The public sector was allowed to grow through setting up of institutions and industries and nationalization of some belonging to private sector who failed to achieve the desired result of growth of the economy.” as the Fourth statement of the rearranged paragraph, then which among the following is the FIRST statement after rearrangement ?
    1. E
    2. A
    3. B
    4. D
    5. C
    Answer & Explanation
    Answer : 3. B
    Correct sequence is BACFDE
  4. Among the following pairs which one of them is formed with two consecutive statements after the rearrangement?
    1. C-D
    2. B-E
    3. A-D
    4. C-E
    5. F-D
    Answer & Explanation
    Answer : 5. F-D
    Correct sequence is BACFDE
  5. Among the following pairs which one of them is formed with two consecutive statements after the rearrangement?
    1. C-D
    2. A-F
    3. C-F
    4. F-E
    5. B-C
    Answer & Explanation
    Answer : 3. C-F
    Correct sequence is BACFDE