English Questions – Sentence Completion 7

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in sentence completion, which is BASED ON THE IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB exams !!!

  1. The Andaman and Nicobar islands ……………………………… terra nullius, or empty space wherein government would not inscribe their authority.
    1. has been historically treated as
    2. was historically been treated as
    3. have historically been treated as
    4. had historically being treated as
    5. were historically been treated as
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    have historically been treated as is the best suited option
  2. After falling consistently against the US Dollar for most of the year, the Rupee ……………………………. at the year-end.
    1. would have managed to gain some ground
    2. had managed to gaining some ground
    3. has been managing for gaining some ground
    4. has managed to gain some ground
    5. was managing to gain some ground
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    has managed to gain some ground is the best suited alternative
  3. Over the last one and a half years, farmers ………………………. and organising mass gatherings
    1. has been protesting across the country
    2. had to protest across the country
    3. had been protesting over the country
    4. has being protesting in the country
    5. have been protesting across the country
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    have been protesting across the country is the best suited option
  4. That was an interesting job offer at hand , I would have given it some serious consideration…………………………….
    1. I had been you
    2. if i was at your place
    3. if I were you
    4. when I be you
    5. if I could be at your place
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
  5. It is a known fact that Indian states with a better Human Development Index ………………………………… voter turnouts.
    1. were tending to have
    2. tends to have
    3. has been tends to have
    4. tend to have
    5. tending to has
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    tend to have is the best suited alternative
  6. It is matter of grave concern that first the investigation agencies and then the justice delivery mechanism has taken 34 years in the 1984 riots cases ………………………………..
    1. were beginning to get decided
    2. have begun to be decided
    3. had began to be decided
    4. were beginning to be deciding
    5. have began to be deciding
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    have begun to be decided is the best suited alternative
  7. ……………………………………., I could have handled the situation in a different manner.
    1. If I was at your place
    2. Would it have been me at your place
    3. Had I been at your place
    4. If me were in your place
    5. Had I being in your place
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    Had I been at your place is the best suited option
  8. In the aftermath of cyclonic storms, the police were advising motorists to travel ……………………………….. absolutely necessary.
    1. if and only their journey was
    2. only if their journey would be
    3. only when their journey were to be
    4. only when their journey could be
    5. only if their journey was
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    only if their journey was is the best suited option
  9. A well-functioning bond market ………………………………………. expectations of all bond market participants are incorporated into the bond price.
    1. had led to efficient pricing of credit risk when
    2. can lead to efficient pricing of credit risk as
    3. has been leading to efficient pricing of credit risk when
    4. would lead to efficient pricing of credit risk while
    5. can be leading to efficient pricing of credit risk as
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    can lead to efficient pricing of credit risk as is the best suited alternative
  10. If you’re selling, you …………………………………………… the product and the ability to make it look like the best option available to targeted consumers.
    1. would have to have genuine belief in
    2. had to have genuine belief at
    3. have to being having genuine belief in
    4. have to have genuine belief in
    5. would be having a genuine belief at
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    have to have genuine belief in is the best suited alternative