Cylone Gaja - Pray for Tamilnadu Delta regions to recover

English Questions – Sentence Completion 8

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in sentence completion, which is BASED ON THE IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB exams !!!

  1. There …………………………………………… improve the India-Pakistan relationship such as the Shimla agreement, the Agra declaration, lahore declaration and the Samjhauta express but, all in vain.
    1. had been numerous attempts in
    2. have been numerous attempts to
    3. has to be numerous attempts at
    4. has been numerous attempts at
    5. have to be numerous attempts to
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    have been numerous attempts to is the best suited alternative
  2. Part of the blame for the death of John Allen Chau …………………………………………. the Restricted Areas permit for 29 islands which was approved earlier this year.
    1. were to be in the diluting of
    2. had been diluting in
    3. seemed to be in the diluting of
    4. seems to be in the dilution of
    5. seems in the dilution at
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    seems to be in the dilution of is the best suited alternative
  3. The consensus on climate change is that it ……………………………………….. intensity and frequency of extreme weather events.
    1. was beginning to affect the
    2. had began to affecting in
    3. has begun to affect the
    4. is beginning to affect on
    5. has begun affecting the
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    has begun to affect the is the best suited alternative
  4. Good Samaritan law can help to a great extent ………………………………………………. bystanders in case of road accidents.
    1. from reducing the delaying of response by
    2. in reducing the delayed responses from
    3. at reducing the delaying responses by
    4. in reducing the delayed respond from
    5. from reducing the delayed responding in
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    in reducing the delayed responses from is best suited alternative
  5. Green Highways Policy to build 1.4 km long tree line with plantation along with both sides of national highways …………………………………. enhancing the forest and tree cover.
    1. could go a long way from
    2. will have gone a long way from
    3. could have gone a long way in
    4. might go on to
    5. will go a long way in
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    will go a long way in is the best suited alternative
  6. Living wills or advance directives are instruments through which a person can express her wish at a time ………………………………………….. informed decision regarding their medical treatment in the future.
    1. on they are capable of making a
    2. when they are capable in making of a
    3. when they are capable of making an
    4. then one is capable of making an
    5. when they are capable in making of an
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    when they are capable of making an is the best suited option
  7. In the context of AFSPA, the Supreme court ………………………………………the judiciary to devise a mechanism to uphold human rights in insurgency hit areas and protect soldiers who served there and acted in course of their duty.
    1. have been maintaining that it is not upto
    2. has maintained that it is not upto
    3. has been maintaining that it was not onto
    4. had maintained that it was not on them
    5. has maintain that it was not upto
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    has maintained that it is not upto is the best suited alternative
  8. One must bear the fact in mind that the significance of the Indian Ocean is because ………………………………………..
    1. of the increased activity in
    2. the activity have increased there
    3. of the increasing activity therein
    4. activities has been increasing therein
    5. of activity which are on the rise therein
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    of the increasing activity therein is the best suited alternative
  9. Dassault, time and again has reiterated that the Rafale deal was a very clean deal conforming to Indian and French laws and those ………………………………………. the data on pricing.
    1. raised questions regarding misinterpreted
    2. raising questions on it has been misinterpreting
    3. raised questions on it misinterpreted
    4. raising questions about it had misinterpreted
    5. raising questions regarding it has misinterpreted
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    raising questions about it had misinterpreted is the best suited alternative
  10. The opening of Kartarpur corridor is nothing short of well-orchestrated drama of pakistan motivated by domestic compulsions ………………………………………international acceptance.
    1. that is aiming to gain neeedly
    2. which is aimed to gain much needed
    3. which aims in gaining the needful
    4. which is aiming for gaining more needed
    5. that is aimed at gaining much of the needful
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    which is aimed to gain much needed is the best suited alternative
Comments