English Questions – Sentence Connectors 7

Hello Aspirants !

Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in sentence connectors, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Connector

Directions (Q.1-10) Choose the appropriate phrase / connector from the given three options which can be used to form a single sentence from the two sentences given below , implying the same meaning as expresses in the statement sentences.

  1. She was late. I was delayed.
    I. by chance
    II. similarly
    III. above all
    1) I , II
    2) II
    3) III
    4) II , III
    5) I
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    She was late and I similarly was delayed
  2. Ali worked hard. Karan hardly did any work at all.
    I. by default
    II. on the other hand
    III. in contrast
    1) II
    2) I
    3) I , III
    4) III
    5) II , III
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    Ali worked hard. On the other hand/In contrast/ Karan hardly did any work at all.
  3. Six is more than five; five is less than six.
    I. conversely
    II. despite
    III. henceforth
    1) III
    2) I , II
    3) II
    4) I
    5) I , III
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    Six is more than five; conversely, five is less than six.
  4. He passed his exams. He he had some good news to tell his parents.
    I. hence
    II. consequently
    III. because
    1) II , III
    2) I
    3) I , II
    4) III
    5) II
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    He passed his exams. Hence / Consequently, he had some good news to tell his parents.
  5. He lacks self-confidence. He is unlikely to be successful.
    I. as a consequence
    II. nonetheless
    III. however
    1) III
    2) I
    3) I , II
    4) II
    5) I , III
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    He lacks self-confidence. As a consequence, he is unlikely to be successful.
  6. Ankit plays football. He runs a restaurant.
    I. besides
    II. but
    III. also
    1) I , III
    2) II
    3) III
    4) I
    5) II , III
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation:
    Ankit plays football. Besides/ Also, he runs a restaurant.
  7. They’ll be here soon. Let’s have coffee.
    I. so
    II. meanwhile
    III. by chance
    1) I , II
    2) III
    3) II , III
    4) I
    5) II
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    They’ll be here soon. Meanwhile, let’s have coffee.
  8. Seema writes short stories. She writes articles for a newspaper.
    I. in addition
    II. thus
    III. as a result
    1) III
    2) I , III
    3) II , III
    4) I
    5) II
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    Seema writes short stories, in addition, she writes articles for a newspaper.
  9. Mural is a highly talented musician. He has an extraordinary gift for music.
    I. indeed
    II. because
    III. afterwards
    1) II
    2) I
    3) II , III
    4) III
    5) I , II
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation:
    Mural is a highly talented musician. Indeed, he has an extraordinary gift for music.
  10. He is quite wealthy. He is one of the richest men in Turkey.
    I. therefore
    II. infact
    III. as to say
    1) I , II
    2) III
    3) II
    4) I , II
    5) II , III
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    He is quite wealthy. In fact, he is one of the richest men in Turkey.