English Questions : Sentence Correction Set 101 (Phrase Replacement)

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction (Phrase Replacements), which is BASED ON IBPS EXAMS 2017 !!!

In the questions given below, find out which of the phrases (I), (II), (III) given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct. If the sentence is correct as it is and no correction is required mark (5) as the answer.

  1. The membership FELL OFF dramatically when the chairperson resigned.
    1) weak
    2) prompt
    3) sleep
    4) decrease
    5) fluctuate
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation : decrease
  2. I was away for a few days, so they had to get someone to FILL IN FOR me.
    1) exact
    2) pinnacle
    3) research
    4) abrogate
    5) Substitute
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation : Substitute
  3. I went to the library to FIND OUT all I could about the life and work of Joe Meek.
    1) relieve
    2) discover
    3) approach
    4) reached
    5) ample
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation : Discover
  4. The report FOCUSES ON the company’s weak points.
    1) prestige
    2) Concentrate
    3) converted
    4) allure
    5)restage
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation : Concentrate
  5. He FROWNS ON people making personal calls at work.
    1) aligned
    2) provoke
    3) absolute
    4) disapprove
    5) restrict
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation : disapprove
  6. GET AFTER her and give her the message before she leaves the building.
    1) assigned
    2) literally
    3) immense
    4) Chase
    5) difficult
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation : Chase
  7. His boss is always GETTING AT him for arriving late.
    1) hazard
    2) follow
    3) abuse
    4) shocked
    5) criticise
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation : Criticise
  8. The robbers GOT AWAY in a stolen car, which the police later found abandoned.
    1) instinct
    2) alert
    3) instigate
    4) approach
    5) escape
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation : escape
  9. There’s a nasty rumour GOING ROUND about them.
    1) achieve
    2) peril
    3) leave
    4) circulate
    5) carry
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation : circulate
  10. I’m going to take some work home because I haven’t managed to GET THROUGH it all today.
    1) difficult
    2) revoke
    3) slump
    4) consume
    5) stepped
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation : consume
Comments