English Questions : Sentence Correction Set 103 (Phrase Fillers)

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction (Phrase Replacements), which is BASED ON IBPS EXAMS 2017 !!!

  1. She___________ a square of chocolate and gave it to her dog.
    1) Break out
    2) Broke off
    3) break up
    4) Break away
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation : Break off – Break a piece from something.
  2. He___________ and started shouting at us.
    1) breezed in
    2)breezes within
    3)bricked in
    4)breezed through
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation : Breeze in – Enter a place quickly.
  3. I’ll ___________you at seven, so be ready because the film starts at half past.
    1)call for
    2)call of
    3)call In
    4) call off
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation : Call for – Go and collect someone to take them out.
  4. Jane spent a long time looking at houses before she bought one, but eventually___________one near her office.
    1) decided of
    2) decided upon
    3) decided up
    4) decided to
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation : Decide upon Choose, select.
  5. The thieves ___________all the ticket receipts.The government is ___________ test on growing genetically modified crops.
    1) carted off
    2)carted in
    3)carted with
    4)carted up
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation : Cart off – Take something away, especially if stealing or without permission.
  6. The idiot ___________us ___________and forced me to brake hard.
    1)Cast about
    2) Craved up
    3) craved of
    4) Cast aside
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation : Carve up – Overtake someone and then pull directly in front of a car.
  7. The opposition party are ___________the government’s unpopularity.
    1) cashing up with
    2) cashing in on
    3) cashing out in
    4) cashing with for
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation : Cash in on – Benefit or make money on something, especially if done unfairly.
  8. They ___________any semblance of politeness and attacked us viciously.
    1) cast on
    2) cast of
    3) cast off
    4) cast with
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation : Cast off – Dispose, get rid of
  9. He___________ me___________when he checked my story with my previous employer
    1) caught out
    2) caught at
    3) caught out
    4) caught off
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation : Catch out – Discover or prove that someone is lying.
  10. I spent the whole weekend CLEARING OUT the attic as it was full of papers and other junk.
    1) clear out
    2) clear off
    3) clear in
    4) clear of
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation – Clear out – Tidy up thoroughly and throw away unwanted stuff.
Comments