English Questions: Sentence Correction(New Pattern) Set 126

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction  which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Sentence Correction

  1. The liveability index every year quantifying the challenges that may be presented to an individual’s lifestyle in one hundred cities worldwide, and assesses which location provide the best living conditions based on political, social and economic stability.
    1. quantifies the challenges which may be present to
    2. quantifies the challenges that might be presented to
    3. quantifying the challenges which are being presented in
    4. quantifying the challenges that might have been presented to
    5. No correction required
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation :
    quantifies the challenges that might be presented to
  2. Medical tourism in India is popular due to the fact that there is a rare combination of less-costly and quality services, perfect amalgamation of medicine and engineering which contribute in having brought the innovative solutions.
    1. contributes in bringing the innovating solutions
    2. contributed in having brought the innovative solutions
    3. contributes in bringing innovative solutions
    4. contributes for bringing innovative solutions
    5. No correction required
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation :
    contributes in bringing innovative solutions
  3. Free trade agreements are often the agreements between two or more countries, or among a country and a trading bloc to abolish or reduce tariffs, quotas and preferences on goods and services so as to have free trade for reciprocative benefits.
    1. or among a country with a trading bloc for
    2. or between a country and trading blocs to
    3. or amongst a country or a trading bloc for
    4. or between a country and a trading bloc to
    5. No correction required
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation :
    or between a country and a trading bloc to
  4. The internet and telecommunication services in India have increased in the last decade and this gives a ray of hope to the citizens of India to fight with the long persisting problem of poverty, corruption, regional disparity and unemployment.
    1. to fight to the long persisting problem of
    2. so that to fight in the long persisting problem in
    3. to fight with the long persisted problem of
    4. To fight from the long persisting problem of
    5. No correction required
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation :
    The given sentence is correct, hence no correction required
  5. The sheer size of the Chinese and Indian markets will be continuing to attract investors and they remain in the highest-ranking among emerging markets in confidence index.
    1. will continue in attracting
    2. will continue to attract
    3. would continue attracted
    4. will be continuing to be attracted
    5. No correction required
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation :
    will continue to attract
  6. The WHO global air pollution database released in Geneva reveals that India has 14 out of 15 most polluted cities in the world in terms of PM 2.5 concentration and the fact that the data collected for survey were of preliminary stages and not the deep reports is even being much alarming.
    1. has been even more alarming
    2. is even much alarming
    3. has even much alarming
    4. is even more alarming
    5. No correction required
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation :
    is even more alarming
  7. Climate governance gone beyond the science from climate change to look at the social, economic and political issues related to climate change.
    1. goes beyond the science of
    2. goes till the science of
    3. go beyond the science from
    4. goes beyond the science at
    5. No correction required
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation :
    goes beyond the science of
  8. Policies established for the benefits of rural women should be tested and re-assessed by the beneficiaries, using them as a social learning tool and not like individuals in which political authority is exercised.
    1. not as individuals on whom
    2. whether or not like individuals on which
    3. not as individuals through whom
    4. not like individuals by whom
    5. No correction required
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation :
    not as individuals on whom
  9. The idea of education is to inculcate the knowledge of norms and skills which is important for an individual to socialising with society and surroundings and grasp the knowledge of values, ethics, manners and habits.
    1. by socialising with the society and the surrounding
    2. to socialising within the society and surroundings
    3. to socialise with society and surroundings
    4. for socialising among society and surrounding
    5. No correction required
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation :
    to socialise with society and surroundings and grasp
  10. The e-governance improves delivery of government services to people from re-deploying resources from backing end processing to the front line of customer service.
    1. from re-deploying resources from back end
    2. by re-deploying resources from back end
    3. by re-deploying resources to back end
    4. from re-deploying resources till back end
    5. No correction required
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation :
    by re-deploying resources from back end