English Questions: Sentence Correction(Phrase Replacement) Set 118

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction  which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Directions- (Q.1-10) In each of the following questions ,one phrase has been given and it has been followed by four sentences. You have to find out in which of these sentences phrase has been used properly according to its meaning and mark your answer from the options denoted by 1,2 ,3 ,4. Mark 5. As your answer if you find that phrase has been applied properly in all the sentences.

  1. Call off
    I. She calls off me lazy and selfish.
    II. She is constantly calling off his name ad shouting.
    III. The game was called off because of bad weather.
    IV. Go and tell her if she doesn’t want to cook, we can call off the dinner party.
    1. III , IV
    2. I , II
    3. II , III , IV
    4. I , IV
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation :
    Call off – to cancel
  2. Back Down
    I. Local authorities backed down on their threats to build on that part of the beach.
    II. We could see that she would back down if we stood firm
    III. It’s too late to back down now.
    IV. He proved that he was right and his critics had to back down.
    1. I , II
    2. III , IV
    3. I , IV
    4. II , III
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation :
    Back down – accept defeat
  3. Clam up
    I. As soon as I told her my name, she clammed up
    II. When the police started asking questions, the suspect clammed up
    III. Serve the spaghetti with the clam up sauce poured over.
    IV. In your next life, I hope you are a sea clam up.
    1. II , III , IV
    2. I , IV
    3. II , IV
    4. I , II
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation :
    Clam up – To refuse to speak
  4. Count on
    I. It doesn’t matter where charities get their money from: what counts is what they do with it
    II. I can always count on you to cheer me up.
    III. The government thought it could count on the support of the trades unions.
    IV. He cut his daily calorie count on 3,000 to 2,000.
    1. I , II , III
    2. I , IV
    3. II , III
    4. III , IV
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation :
    Count on – To rely or depend on
  5. Drag on
    I. The suspect’s trial dragged on longer than we had expected.
    II. This has been dragging on for months now.
    III. The case kept dragging on for three years before they reached an agreement.
    IV. A dry sandwich is a drag on to eat
    1. I , II , III
    2. II , III
    3. I , IV
    4. III , IV
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation :
    Drag on – To last longer than expected
  6. End up
    I. If you don’t improve your work habits, you’ll end up being fired.
    II. The result was that the engine ended up at the bottom of the canal.
    III. If you don’t know what you want, you might end up getting something you don’t want.
    IV. It could end up costing her a small fortune in the long run.
    1. I , III
    2. II , IV
    3. III , IV
    4. I , II
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation :
    End up – To finally reach a state, place or action
  7. ease off
    I. Traffic usually eases off about 7pm
    II. I ease off open the door
    III. She lived a life of ease off.
    IV. These days, the pressure has eased off.
    1. II , III
    2. I , IV
    3. I , II , III
    4. III , IV
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation :
    Ease off – To reduce, become less severe or slow down
  8. Pass out
    I. As the car passed out, I saw them point at me and laugh.
    II. He didn’t drink enough water so he passed out at the end of the race.
    III. He felt sick and dizzy and then passed out.
    IV. Jane stood aside to let her pass out.
    1. II , III
    2. I , II , IV
    3. I , III
    4. II , IV
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation :
    Pass out – to faint
  9. Figure out
    I. It will not be long before the inflation figure out starts to fall.
    II. He’s trying to figure out how to earn enough money to go on the trip to Spain.
    III. I don’t have to be a detective to figure that out.
    IV. It took them about one month to figure out how to start the equipment.
    1. I , II
    2. II , III
    3. I , IV
    4. II , III , IV
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation :
    Figure out – To understand, find the answer
  10. Keep on
    I. If you keep on making that noise I will get annoyed.
    II. He kept on his head down, hiding his features.
    III. How long she would keep on getting away with it she didn’t know.
    IV. Doctors will keep on her in hospital for at least another week.
    1. I , II , III
    2. III , IV
    3. I , III
    4. II , IV
    5. all are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation :
    Keep on – To continue doing something
Comments