English Questions: Sentence Fillers(Double) Set – 17

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in sentence fillers, which is BASED ON SBI PO/IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

  1. Plans to introduce tougher__________ on insider dealing.
    She promised she would__________ her temper.

    1) arrogate
    2) curb
    3) Augean
    4) befouled
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    curb – restrain or keep in check.
  2. I will pay any expenses __________incurred.
    The company __________incurred a loss of two million pounds.

    1) draggled
    2) bedraggled
    3) fragile
    4) Incurred
    5) All of above
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Incurred – become subject to (something unwelcome or unpleasant) as a result of one’s own behaviour or actions.
  3. He was charged with distributing enemy __________.
    Regulations restricting political __________ were relaxed.

    1) indistinct
    2) indigent
    3) Propaganda
    4) begrimed
    5) raunchy
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Propaganda – information, especially of a biased or misleading nature, used to promote a political cause or point of view.
  4. If you come to an obstruction in a road you can seek to __________ it.
    Although the law limits individual contributions, it’s easy to __________.

    1) grubby
    2) circumvent
    3) grimy
    4) gloomy
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Circumvent – find a way around (an obstacle).
  5. The story__________ a friend of mine.
    The report __________ events which took place immediately after the end of the war.

    1)literally
    2) indulgence
    3) concern
    4) presentation
    5) yielding
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    concern – worried, troubled, or anxious.
  6. The novel carries a __________ about the characters bearing no relation to living person.
    The__________ of responsibility set out in the memorandum.

    1)liberty
    2) disclaimer
    3) pliant
    4) grungy
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Disclaimer – a statement that denies something, especially responsibility.
  7. The rule was__________ to apply only to non-members.
    The government may__________ the law.

    1) concession
    2) amend
    3) limber
    4) endowment
    5) All of above
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Amend – make minor changes to (a text, piece of legislation, etc.) in order to make it fairer or more accurate, or to reflect changing circumstances.
  8. This policy may have been in the__________ national interest.
    The inability of the local press to compete with the __________ national for news.

    1) smutty
    2) contaminating
    3) national
    4) bestowal
    5) pliable
    Answer & Explanation
    Answer :3)
    Explanation:
    National (nationals) – existing as or based on a suggestion, estimate, or theory; not existing in reality.
  9. Matters __________ to the organization of government.
    Developments __________ to the economy.

    1) advantage
    2) buggy
    3) pertain
    4) lenient
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer :3)
    Explanation:
    Pertain – be appropriate, related, or applicable to.
  10. __________ concepts such as love or beauty.
    To __________ science and religion from their historical context can lead to anachronism.

    1) flexible
    2) prerogative
    3) entitlement
    4) abstract
    5) bending
    Answer & Explanation
    Answer :4)
    Explanation:
    abstract – existing in thought or as an idea but not having a physical or concrete existence.
error: Alert: Content is protected !!