English Questions: Sentence Rearrangement -3

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence Rearrangement , which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Directions (Q.1-10)In each of the following Questions, a sentence has been split into five parts denoted by (1),(A),(B),(C) and (D). Rearrange the parts (A),(B),(C) and (D) to make the sentence both meaningfully and grammatically correct . Of the combination of the parts (A),(B),(C) and (D) given against the sentence select the combination which makes the sentence both meaningful and grammatically correct as your answer. If the given sentence is correct as it is , select “No arrangement required “ as your answer. Ignore the errors of punctuation, if any.

Rearrange the sentence

Directions (Q.1-10)In each of the following Questions, a sentence has been split into five parts denoted by (1),(A),(B),(C) and (D). Rearrange the parts (A),(B),(C) and (D) to make the sentence both meaningfully and grammatically correct . Of the combination of the parts (A),(B),(C) and (D) given against the sentence select the combination which makes the sentence both meaningful and grammatically correct as your answer. If the given sentence is correct as it is , select “No arrangement required “ as your answer. Ignore the errors of punctuation, if any.

  1. In the prevailing(1) some contribution to the process of (A)/ adverse conditions in the region,(B)/ development and cooperation in South Asia (C) SAARC has struggled to make (D)
    1. CABD
    2. BDAC
    3. CDBA
    4. ACBD
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 2) BDAC
  2. Indian banks (1) may have something to cheer about in the new year (A)/ stressed assets for the last few years (B)/ that have been reeling under (C)/ especially those in the public sector (D)
    1. CDAB
    2. BCAD
    3. DCBA
    4. DACB
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3) DCBA
  3. Improving IT literacy(1) for the mission to become successful (A)/ is a great task ahead because (B)/ how to utilize the digital services (C)/ it is necessary that people must know (D)
    1. ADBC
    2. DACB
    3. BADC
    4. BCAD
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3) BADC
  4. India is (1) though not welcome, are still tolerated (A)/ by no means a police state (B)/ been curbed and contrarian views (C)/ as the freedom of expression has not (D)
    1. DCBA
    2. BCAD
    3. ACBD
    4. BDCA
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 4) BDCA
  5. One positive change (1) transformation in its acceptance (A)/ which is worth noting is (B)/ of people with disabilities (C)/ that society has undergone a (D)
    1. DCBA
    2. CADB
    3. BDAC
    4. ACDB
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3) BDAC
  6. The goal of (1) ushering in development (A)/ cannot be realised without (B)/ in rural India (C)/ developed and prosperous India (D)
    1. BACD
    2. DBAC
    3. ACDB
    4. BADC
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 2) DBAC
  7. The Digital India, (1) which requires heavy investment (A)/ is an ambitious programme (B)/ to realize its visions (C)/ from both internal and external sources (D)
    1. ABDC
    2. DBAC
    3. BADC
    4. CADB
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3) BADC
  8. It is undeniable (1) only the elite echelons of (A)/ that without effective party politics, (B)/ would thrive using their dominance (C)/ the society and government (D)
    1. BACD
    2. DBAC
    3. CDAB
    4. BADC
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 4) BADC
  9. Temptations and distractions (1) to move ahead or else they in (A)/ they must be vanquished in order (B)/ turn would vanquish the traveller (C)/ are part of life and (D)
    1. DBCA
    2. BADC
    3. DBAC
    4. BACD
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3) DBAC
  10. The internet and telecommunication services (1) a ray of hope to citizens of India (A)/ to fight with the long persisting problems of corruption (B)/ in India have increased (C)/ in the last decade and this gives (D)
    1. BCAD
    2. CDAB
    3. BACD
    4. DBCA
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 2) CDAB
Comments