English Questions: Sentence Rearrangement -6

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence Rearrangement , which is BASED ON Bank EXAMS!!!

Rearrange the sentence

Directions (Q.1-10)In each of the following Questions, a sentence has been split into five parts denoted by (1),(A),(B),(C) and (D). Rearrange the parts (A),(B),(C) and (D) to make the sentence both meaningfully and grammatically correct . Of the combination of the parts (A),(B),(C) and (D) given against the sentence select the combination which makes the sentence both meaningful and grammatically correct as your answer. If the given sentence is correct as it is , select “No arrangement required “ as your answer. Ignore the errors of punctuation, if any.

  1. A redeeming feature(1) development of new technologies in the(A)/ of the digital age is that the time lag between(B)/ developing world is reducing by the day(C)/ developed world and its adoption in the(D)
    1. BACD
    2. ADBC
    3. BADC
    4. DBAC
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3. BADC
  2. Because of(1) often been termed as a soft state(A)/ by many political commentators(B)/ the Indian state has(C)/ the inept and inactive executive,(D)
    1. DCBA
    2. DBCA
    3. BCDA
    4. DCAB
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 4. DCAB
  3. Inculcating a(1) )/ developing a ‘killer instinct’ in the sportspersons(A)/ deep sense of national pride and(B)/ has to be the bedrock of their training(C)/ to give their last ounce when the need arises(D)
    1. ABCD
    2. BADC
    3. CDAB
    4. CDBA
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 2. BADC
  4. The internet-smartphone combo(1) every movement and minor detail(A)/ has transformed politics for the(B)/ regarding their political leaders(C)/ public since they can keep eye on(D)
    1. BACD
    2. CBAD
    3. BDAC
    4. CBDA
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3. BDAC
  5. The print media(1) but should be aware that the common man(A)/will be indistinguishable to readers(B)/ is smug that a dexterous heading(C)/can discern biased reportage(D)
    1. DABC
    2. DACB
    3. BDAC
    4. CBAD
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 4. CBAD
  6. We must(1) in reducing global warming(A)/think of context-specific(B)/ to play its part(C)/ solutions for India(D)
    1. ABDC
    2. BDCA
    3. ABCD
    4. BDAC
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 2. BDCA
  7. A few(1) over the past few centuries,(A)/ nations who have grown(B)/ have wrested control for their purposes(C)/ very strong technologically,(D)
    1. DBAC
    2. BCDA
    3. BDAC
    4. BCBA
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3. BDAC
  8. The Judiciary(1) of the people and interpreting legal(A)/ and constitutional provisions(B)/strengthens democracy by(C)/ protecting the rights and liberties(D)
    1. BCAD
    2. CDBA
    3. BCDA
    4. CDAB
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 4. CDAB
  9. The vulnerabilities of(1) and some of its long-term gains(A)/ Indian democracy have been(B)/have been undermined(C)/more pronounced since past few years(D)
    1. ADBC
    2. DBAC
    3. BDAC
    4. BCAD
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3. BDAC
  10. There is no doubt(1) but there is a big need(A)/ against its improper use(B)/ that Artificial Intelligence will transform society,(C)/ to have suitable safeguards (D)
    1. CABD
    2. BADC
    3. CDAB
    4. CADB
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 4. CADB
Comments