English Questions: Sentence Rearrangement -7

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence Rearrangement , which is BASED ON Bank EXAMS!!!

Rearrange the sentence

Directions (Q.1-10)In each of the following Questions, a sentence has been split into five parts denoted by (1),(A),(B),(C) and (D). Rearrange the parts (A),(B),(C) and (D) to make the sentence both meaningfully and grammatically correct . Of the combination of the parts (A),(B),(C) and (D) given against the sentence select the combination which makes the sentence both meaningful and grammatically correct as your answer. If the given sentence is correct as it is , select “No arrangement required “ as your answer. Ignore the errors of punctuation, if any.

  1. Technology is(1) investors,workers,companies and policymakers(A)/ are clueless about how to safeguard jobs(B) ) difficult to comprehend that(C)/ changing work at a pace so(D
    1. DCBA
    2. CDAB
    3. CDBA
    4. DCAB
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 4. DCAB
  2. Since independence,(1) on the necessity of(A)/ application of Uniform Civil Code(B)/ we have been debating(C)/ for all the citizens(D)
    1. CADB
    2. ABCD
    3. CABD
    4. ACBD
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3. CABD
  3. The ruling party(1) for power than by the sincere desire(A)/ in a democracy is obviously(B)/ to serve the people in a real sense(C)/ guided more by the lust(D)
    1. DBCA
    2. BDCA
    3. DBAC
    4. BDAC
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 4. BDAC
  4. The Indian Constitution(1) as a basis of (A)/ and the state legislative assemblies(B)/ adopts universal adult franchise(C)/ elections to the Lok Sabha(D)
    1. ADBC
    2. CADB
    3. ADCB
    4. CABD
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 2. CADB
  5. When the(1) the Warriors of the Rainbow will come to save them(A)/ earth is sick,(B)/ when that happens,(C)/ the animals will begin to disappear,(D)
    1. BDAC
    2. DACB
    3. BDCA
    4. DABC
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3. BDCA
  6. Final goods(1) ) rather than used(A)/ are the goods(B)/ in production of another good(C)/ that are ultimately consumed(D
    1. BDAC
    2. CBDA
    3. BDCA
    4. CBAD
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 1. BDAC
  7. Most elections(1) the authority to make policy(A)/ do not directly establish public policy(B)/ on behalf of the electorate as a whole(C)/ but instead confer on a small group of officials(D)
    1. BDCA
    2. CBAD
    3. BDAC
    4. CBDA
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3. BDAC
  8. A world without science(1) we would still be living(A)/ to that of what we live today(B)/ would mean that(C)/ in a very different way(D)
    1. CABD
    2. CADB
    3. BCAD
    4. BCDA
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 2. CADB
  9. It is(1) is received, understood and(A)/ to make sure his message(B)/ acted upon in the manner he intends(C)/ the communicator’s responsibility(D)
    1. DBCA
    2. ACBD
    3. DBAC
    4. CDAB
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 3. DBAC
  10. The expansion of(1) is significantly changing the dynamics(A)/ of space exploration and utilization(B)/ private-sector space activities(C)/ of space policy in the field(D)
    1. CABD
    2. BADC
    3. BACD
    4. CADB
    5. No arrangement required
    Answer & Explanation
    Answer – 4. CADB