English Questions: spelling correction – 4

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are Starting new quizzes based on the some difficult words from Editorials, which is important for IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) reputation
    2) revelation
    3) appreciate
    4) reimburuse
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : reimburuse is incorrect spelling
    reimburse – repay (a person who has spent or lost money).
  2. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) Elaborate
    2) Collapse
    3) Anecdote
    4) remuneraition
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : remuneraition is incorrect spelling
    remuneration – money paid for work or a service.
  3. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) subjugete
    2) Tenacious
    3) Contaminate
    4) Speculate
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : subjugete is incorrect spelling
    subjugate – bring under domination or control, especially by conquest.
  4. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) tame
    2) uncertain
    3) prehistric
    4) Conceive
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : prehistric is incorrect spelling
    prehistoric – relating to or denoting the period before written records.
  5. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) Rival
    2) fasty
    3) competitor
    4) appearance
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation : fasty is incorrect spelling
    fusty – smelling stale, damp, or stuffy.
  6. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) demytify
    2) Abridged
    3) redundant
    4) concise
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : demytify is incorrect spelling
    demystify – make (a difficult subject) clearer and easier to understand.
  7. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) somewhat
    2) Elegant
    3) falsfier
    4) unrefined
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : falsfier is incorrect spelling
    falsifier – a person who alters evidence or gives a false account.
  8. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) Incursion
    2) Indecerous
    3) Nadir
    4) passable
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation : Indecerous is incorrect spelling
    Indecorous – not in keeping with good taste and propriety; improper.
  9. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) Alongside
    2) Adjacent
    3) remote
    4) Clientele
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : All are correct
  10. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) Repentant
    2) Skimpy
    3) Sparse
    4) Sloth
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : All are correct