RIP Sankar - Sankar IAS Academy

English Questions: spelling test-2

Welcome to Online English in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in spelling test, which is common for the Banking & Some other SSC exams.We have included Some questions that are repeatedly asked in exams!

In the following questions, four words are given in each question, out of which only one word is wrongly spelt. Find the wrongly spelt word and indicate it by selecting the appropriate option.

  1. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) illogical
    2) elevation
    3) misplacing
    4) efficecious
    5) conceptualize
    Answer
    Answer :4)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘efficacious’. It means (of something inanimate or abstract) successful in producing a desired or intended result; effective.
  2. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) glorification
    2) querters
    3) feasible
    4) detecting
    5) labeling
    Answer
    Answer :2)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘quarters’. It means each of four equal or corresponding parts into which something is or can be divided.
  3. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) smacks
    2) safeguarded
    3) littiered
    4) snug
    5) No correction required.
    Answer
    Answer :3)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘littered’. It means make (a place or area) untidy with rubbish or a large number of objects left lying about.
  4. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) idealistic
    2) quicxotic
    3) chimerical
    4) humiliation
    5) plight
    Answer
    Answer :2)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘quixotic’. It means extremely idealistic; unrealistic and impractical.
  5. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) equiped
    2) esteemed
    3) massed
    4) disregard
    5) pronounce
    Answer
    Answer :1)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘equipped’. It means supply with the necessary items for a particular purpose.
  6. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) concreate
    2) compacted
    3) prosperous
    4) rooted
    5) sturdy
    Answer
    Answer :1)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘concrete’. It means existing in a material or physical form; not abstract.
  7. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) minding
    2) unsuccessful
    3) immoral
    4) compact
    5) huskey
    Answer
    Answer :5)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘husky’. It means (of a voice or utterance) sounding low-pitched and slightly hoarse.
  8. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) rocklike
    2) ridicule
    3) exact
    4) insubordiinate
    5) conceptualize
    Answer
    Answer :4)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘insubordinate’. It means defiant of authority; disobedient to orders.
  9. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) aproximate
    2) imprecise
    3) conceive
    4) roughhouse
    5) realistic
    Answer
    Answer :1)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘approximate’. It means close to the actual, but not completely accurate or exact.
  10. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) showpiece
    2) reprhensible
    3) inaccurate
    4) abstract
    5) gestate
    Answer
    Answer :2)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘reprehensible’. It means deserving censure or condemnation.
Comments