English Questions: Spelling Test-3

Welcome to Online English in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in spelling test, which is common for the Banking & Some other SSC exams.We have included Some questions that are repeatedly asked in exams!

In the following questions, four words are given in each question, out of which only one word is wrongly spelt. Find the wrongly spelt word and indicate it by selecting the appropriate option.

  1. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) dissolves
    2) indefinite
    3) absurd
    4) triumph
    5) retreive
    Answer
    Answer :5)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘retrieve’. It means get or bring (something) back from somewhere.
  2. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) sheltered
    2) oblivious
    3) Appelate
    4) neglect
    5) No correction required.
    Answer
    Answer :3)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘Appellate’. It means (especially of a court) concerned with or dealing with applications for decisions to be reversed.
  3. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) predominant
    2) reject
    3) shielded
    4) inconsequential
    5) No correction required.
    Answer
    Answer :5)
    Explanation: No correction required.
    All given spellings are correct.
  4. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) impuigned
    2) evade
    3) invulnerable
    4) overpass
    5) No correction required.
    Answer
    Answer :1)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘impugned’. It means dispute the truth, validity, or honesty of (a statement or motive); call into question.
  5. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) scorned
    2) omitted
    3) asseilable
    4) buttoned up
    5) No correction required.
    Answer
    Answer :3)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘assailable’. It means (adj) not defended or capable of being defended.
  6. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) guarded
    2) cherished
    3) prevarricate
    4) legitimate
    5) No correction required.
    Answer
    Answer :3)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘prevaricate’. It means speak or act in an evasive way.
  7. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) inviolable
    2) clutered
    3) unfit
    4) adhere
    5) No correction required.
    Answer
    Answer :2)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘cluttered’. It means cover or fill (something) with an untidy collection of things.
  8. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) increment
    2) superficial
    3) retreat
    4) sustenence
    5) intensive
    Answer
    Answer :4)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘sustenance’. It means food and drink regarded as a source of strength; nourishment.
  9. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) impervious
    2) inadequate
    3) inferior
    4) unlawful
    5) No correction required.
    Answer
    Answer :5)
    Explanation: No correction required.
    All given spellings are correct.
  10. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) shettarable
    2) brittle
    3) extraordinary
    4) crisp
    5) shivery
    Answer
    Answer :1)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘shatterable’. It means capable of being shattered.
    shattered – very upset.
Comments