English Questions: Spelling Test-4

Welcome to Online English in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in spelling test, which is common for the Banking & Some other SSC exams.We have included Some questions that are repeatedly asked in exams!

In the following questions, four words are given in each question, out of which only one word is wrongly spelt. Find the wrongly spelt word and indicate it by selecting the appropriate option.

  1. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) neonatal
    2) widespread
    3) predominant
    4) mainstrem
    5) heterodox
    Answer
    Answer :4)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘Mainstream’. It means the ideas, attitudes, or activities that are shared by most people and regarded as normal or conventional.
  2. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) clamant
    2) exigent
    3) clamorous
    4) regorous
    5) meticulous
    Answer
    Answer :4)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘Rigorous’. It means extremely thorough and careful.
  3. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) Intigriety
    2) pernickety
    3) finicky
    4) scrupulous
    5) lenient
    Answer
    Answer :1)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘Integrity’. It means the quality of being honest and having strong moral principles.
  4. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) fireball
    2) arbitration
    3) Inteventions
    4) interruption
    5) shelter
    Answer
    Answer :3)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘Interventions’. It means interference by a state in another’s affairs.
  5. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) bulky
    2) badrock
    3) evaluate
    4) anticipate
    5) distant
    Answer
    Answer :2)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘Bedrock’. It means solid rock underlying loose deposits such as soil or alluvium.
  6. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) divergience
    2) cumbersome
    3) cumbrous
    4) enormous
    5) monumental
    Answer
    Answer :1)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘Divergence’. It means the process or state of diverging.
  7. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) colossal
    2) gargantuan
    3) prodigious
    4) memmoth
    5) stupendous
    Answer
    Answer :4)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘Mammoth’. It means huge.
  8. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) braced
    2) Plaguied
    3) invigorating
    4) rejuvenated
    5) exhausting
    Answer
    Answer :2)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘Plagued’. It means cause continual trouble or distress to.
  9. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) expel
    2) suppurate
    3) fastering
    4) exhausting
    5) undecided
    Answer
    Answer :3)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘Festering’. It means (of a wound or sore) become septic; suppurate.
  10. Which of the following five words is wrongly spelt?
    1) raft
    2) array
    3) conglomeration
    4) assemblege
    5) dispersal
    Answer
    Answer :4)
    Explanation: The correct spelling of the word is ‘Assemblage’. It means a collection or gathering of things or people.