English Questions – Spotting Error Set 114 (SSC CGL)

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. I must start 1) / at dawn 2) / to reach the station in time. 3) / No error 4)
    1) of
    2) by
    3) to
    4) No Error
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation: Replace ‘at’ by ‘by’
    By used to used to identifying the agent performing an action.
  2. I am hearing 1) / a lot about 2) / the problem of ragging these days. 3) / No error 4)
    1) with
    2) of
    3) for
    4) No error
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation: Replace ‘about’ by ‘of’
    ‘of’ used to expressing the relationship between a part and a whole and expressing the relationship between a scale or measure and a value.
  3. None could 1) / dare to encroach 2) / on his rights. 3) / No error 4)
    1) upon
    2) up to
    3) over
    4) No error
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation: Replace ‘on’ by ‘upon’. The verb ‘encroach’ takes ‘upon’ after it
  4.  I do not understand 1) / why she is 2) / so angry at me. 3) / No error 4) 
    1) in
    2) on
    3) with
    4) No error
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: The correct form is ‘angry with….’
    Angry with is a phrase which means feeling or showing strong annoyance, displeasure, or hostility; full of anger.
  5. My sister has been 1) / married with 2) / the richest man of the town. 3) / No error 4)
    1) to
    2) by
    3) of
    4) No Error
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation: Replace ‘with’ by ‘to’. The verb ‘marry’ takes preposition ‘to’
  6. The widely advertised manifesto 1) / of the new political party 2) / is not much different than ours 3) / No error 4)
    1) to
    2) for
    3) from
    4) No Error
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: The correct usage is ‘different from ………’
  7. The venue of examination 1) / is one mile further up 2) / the hill. 3) / No error 4)
    1) for
    2) to
    3) of
    4) No Error
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation: Replace ‘of’ by ‘for’. for used to show who is intended to have or use something or where something is intended to be put.
  8. The doctor referred 1) / the patient for the O.P.D. 2) / without examining him. 3) / No error 4)
    1) with
    2) to
    3) of
    4) No Error
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation: Replace ‘for’ by ‘to’. The verb ‘refer’ takes preposition ‘to’
  9. This watch 1) / is superior and 2) / more expensive than that. 3) / No error 4)
    1) for
    2) to
    3) of
    4) No Error
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation: Add ‘to’ after ‘superior’. Adjectives ending in – ior take ‘to’ after them.
  10. Man needs 1) / security and leisure 2) / of free thinking. 3) / No error 4)
    1) to
    2) with
    3) for
    4) No Error
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: Replace ‘of’ by ‘for’ . ‘for’ used used to show who is intended to have or use something or where something is intended to be put.
Comments
error: Content is protected !!