English Questions – Spotting Error Set 117 (SSC CGL)

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. They should be roped into our (a) / marketing and advocacy (b) / campaigns with our (c) / embassies around the world.(d) /
    1) to
    2) for
    3) by
    4) about
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: Replace ‘with’ with ‘by’
    with used for accompanied by (another person or thing) and ‘by’ used to identifying the agent performing an action.
  2. A religion that is ‘pro-life’ failed (a) / to save the life of an (b) / innocent expectant Mother whose unborn child was (c) / the cause of sepis and subsequent death.(d) /
    1) which
    2) whose
    3) whom
    4) who
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation: Replace ‘that’ with ‘which’ . which – asking for information specifying one or more people or things from a definite set.
  3. I found this quite by accident (a) / although my cricket pundit colleagues (b) / say this is well known between his (c) / friends and the cricketing fraternity.(d) /
    1) over
    2) above
    3) among
    4) within
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: Replace ‘between’ with ‘among’
    Among – situated more or less centrally in relation to (several other things).
  4. Not all of the constitutional (a) / right for privacy cases in the (b) / age of the internet will (c) / involve forced disclosures.(d) /
    1) at
    2) of
    3) to
    4) with
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation: Replace ‘for’ with ‘of’
    of used to expressing the relationship between a scale or measure and a value.
  5. The importance of a fundamental (a) / right on our system is (b) / that it can only be enforced (c) / against the state.(d) /
    1) at
    2) in
    3) of
    4) above
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation: Replace ‘on’ with ‘in’
    in used to expressing the situation of something that is or appears to be enclosed or surrounded by something else.
  6. Only the power of the state can, (a) / in fact, compel us to expose (b) / ourselves more fully (c) / then we choose to do. (d) /
    1) their
    2) those
    3) these
    4) than
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation: Replace ‘then’ with ‘than’
    than used to introducing the second element in a comparison.
  7. To truly capture the global (a) / medical tourism market, India (b) / would consider all its strengths (c) / and market a holistic healing approach.(d) /
    1) often
    2) might
    3) should
    4) could
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: Replace ‘would’ with ‘should’
    should used to indicate obligation, duty, or correctness, typically when criticizing someone’s actions.
  8. India is the birthplace of any (a) / of the most ancient and (b) / well-known branches of medicine (c) / and holistic healing.(d) /
    1) some
    2) many
    3) few
    4) little
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation: Replace ‘any’ with ‘some’
    some used to an unspecified amount or number of.
  9. Patients from US and Europe also (a) / come here for cosmetic surgeries (b) / that are expensive in their countries (c) / and most often not covered with insurance.(d) /
    1) about
    2) for
    3) of
    4) by
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation: Replace ‘with’ with ‘by’.
    with used for accompanied by (another person or thing) and ‘by’ used to identifying the agent performing an action.
  10. At the moment, India attracts (a) / patients from Africa and the (b) / Middle East as well as a (c) / trickle to the US and Europe.(d) /
    1) in
    2) for
    3) of
    4) from
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation: Replace ‘to’ with ‘from’
    From used to indicating the point in space at which a journey, motion, or action starts.
Comments