English Questions: Spotting Error set – 164

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ Government officials have been working b)/ overtime to answer queries raised c)/ by banks on numerous of d)/ issues pretaining to the loan waiver. e)/ No Error
    1) (A)
    2) (B)
    3) (C)
    4) (D)
    5) (E) No Error
    Answer & Explanation
    Answer :3) (C)
    Explanation:
    there should not be `of ‘ after numerous . Beacause several and numerous
    doesnot take `of ‘ after them.
  2. a)/ Demands for diesel cars, which has b)/ been on the rise for the last few years, c)/ may dip as the government is increasing the price d)/ of the fuel, bringing it closer to that of petrol. e)/ No Error
    1) (A)
    2) (B)
    3) (C)
    4) (D)
    5) (E) No Error
    Answer & Explanation
    Answer :5) No Error
    Explanation:
    No Error
  3. a)/ The new project group would b)/ first look into the tender conditions c)/ of both basic and value-added d)/ services submit its bid. e) No Error
    1) (A)
    2) (B)
    3) (C)
    4) (D)
    5) (E) No Error
    Answer & Explanation
    Answer :4) (D)
    Explanation:
    it should be `submitting ‘instead of `submit ‘.
  4. a)/ The right to adequate food b)/ and clean drinking water c)/ should be regards as a d)/ basic right of all citizen of India. e)/ No Error
    1) (A)
    2) (B)
    3) (C)
    4) (D)
    5) (E) No Error
    Answer & Explanation
    Answer :4) (D)
    Explanation:
    It should be `citizens ‘ instead of ` citizen ‘ because of `all ‘
  5. a)/ The recent election campaign b)/ has been one of c)/ the most noisiest campaigns d)/ in the last decade. e)/ No Error
    1) (A)
    2) (B)
    3) (C)
    4) (D)
    5) (E) No Error
    Answer & Explanation
    Answer :3) (C)
    Explanation:
    `noisiest ‘ is the superlative degree . So it does not require `most ‘ ahead it . So
    eliminate most
  6. a)/ They forced the person b)/ to empty his pockets and asked him that c)/ why he had not d)/ obtained the entry pass. e)/ No Error
    1) (A)
    2) (B)
    3) (C)
    4) (D)
    5) (E) No Error
    Answer & Explanation
    Answer :2) (B)
    Explanation:
    There should not be ` that ‘ before ` why ‘
  7. a)/ We are confident that the steps b)/ we have taken to attract talented people c)/ and built a solid organisation d)/ will ensure we remain profitably. e)/ No Error
    1) (A)
    2) (B)
    3) (C)
    4) (D)
    5) (E) No Error
    Answer & Explanation
    Answer : 4) (D)
    Explanation:
    It should be `profitable (adjective) ‘ instead of ` profitability (adverb) ‘
  8. a)/ After he had read the first two b)/ chapters of the novel c)/ he felt like reading d)/ the book
    at one sitting. e)/ No Error

    1) (A)
    2) (B)
    3) (C)
    4) (D)
    5) (E) No Error
    Answer & Explanation
    Answer : (E) No Error
    Explanation:
    No Error
  9. a)/ After the success of our project b)/ we have been receiving many requests than c)/ we donot have the resources to d)/ handle them. e)/ No Error
    1) (A)
    2) (B)
    3) (C)
    4) (D)
    5) (E) No Error
    Answer & Explanation
    Answer : 2) (B)
    Explanation:
    both sentences are contradictory so `but ‘ is used instead of ` Than ‘
  10. a)/ It is interesting to note that b)/ the greatest lines in poetry are simple c)/ and yet there is with them some quality d)/ which makes them outstandingly great. e)/ No Error
    1) (A)
    2) (B)
    3) (C)
    4) (D)
    5) (E) No Error
    Answer & Explanation
    Answer : 5) (E) No Error
    Explanation:
    No Error
Comments