English Questions: Spotting Error set – 176

Hello Aspirants !

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Find the correction required

  1. Fringe elements, in the name of cow protection has appeared to be(A) / on the prowl and operating with impunity in some of the states(B) /. The unchecked manner in that they are unleashing violence(C) / without the fear of law and order is a matter of serious concern.(D)
    1. BC
    2. AC
    3. AD
    4. BD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 2) AC
    Explanation:
    Replace ‘has appeared’ with ‘appear’
    Replace ‘that’ with ‘which’
  2. The national Nutrition Mission was supposed to be(A) / game changer in terms of malnutrition in India(B) /. Unfortunately , it act like a governing body which measures malnutrition(C)/ rather than it worked in a holistic way.(D)
    1. BC
    2. AD
    3. CD
    4. AB
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 3) CD
    Explanation:
    Replace ‘act’ with ‘acts’
    Replace ‘it worked’ with ‘working’
  3. Farming is not just a job, it is a way of life.(A) / The political class in India is largely responsible for the plight farmers(B)/ in India today today find themselves in.(C)/ Enabling adequate water resources and popularising organic farming are some workable solutions.(D)
    1. AC
    2. BD
    3. AD
    4. BC
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 5)  No error
    Explanation:
    The sentence is correct
  4. Neither of them were able to accomplish their target before deadline,(A)/ however they were able to compensate by(B)/ assist their subordinates complete theirs,(C)/ who were quite new to the job with minimal or no experience.(D)
    1. AB
    2. CD
    3. BD
    4. AC
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – (4) AC
    Explanation:
    Replace ‘were’ with ‘was’
    Replace ‘assist’ with ‘assisting’
  5. Incidents of stubble burning following the harvests of paddy crop in Punjab and Haryana(A)/ cannot be avert from imposing fines,(B)/ or giving notice or giving farmers capital subsidy(C)/. Instead, the issue require long term vision and strategic policy interventions.(D)
    1. AC
    2. BD
    3. AC
    4. BD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 2) BD
    Explanation:
    Replace ‘avert from’ with ‘averted by’
    Replace ‘require’ by ‘requires’
  6. Well it is a no brainer that more than seventy percent(A)/ of the accident occur on account of people’s behaviour.(B)/ If drivers obeyed the speed limits(C)/ fewer accidents occur on roads.(D)
    1. AB
    2. CD
    3. AC
    4. BD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 4) BD
    Explanation:
    Replace ‘accidents’ with accidents’
    Replace ‘occur’ with ‘would occur’
  7. Our country does not lack in scientists of quality(A)/ and also it is wrong to assume that our country does not(B)/ provide enough opportunities for research purposes.(C)/ A lot of new avenues has opened in various fields of science.(D)
    1. AB
    2. BC
    3. AD
    4. CD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 3) AD
    Explanation:
    Remove ‘in’ from sentence A
    Replace ‘has’ with ‘have’
  8. Incidents of mob lynching show how intolerant we have become(A)/ in this country and how we no longer value lives(B)/. There is an urgent need to implement laws strictly(C)/ to prevents mobs taking law and order in their hands.(D)
    1. AC
    2. BD
    3. AB
    4. CD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 5) No error
    Explanation:
    The sentence is correct
  9. Had he worked hard he would pass the examination in first attempt itself(A)/. All he needed was to focus(B)/ on his own preparations and not bothering about(C)/ what others were recommending him to.(D)
    1. AB
    2. AC
    3. BD
    4. BC
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 2) AC
    Explanation:
    Replace ‘would pass’ with ‘would have passed’
    Replace ‘bothering’ with ‘bother’
  10. That was the most unique opportunity he got in his life(A)/, however he squandered it as he doesn’t (B)/seeming to be interested in working(C)/ in any other field than architecture and designing.(D)
    1. BD
    2. AB
    3. AC
    4. CD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 3) AC
    Explanation:
    Replace – ‘most unique’ with ‘unique’
    Replace ‘seeming’ with ‘seem’
Comments