English Questions: Spotting Error set – 177

Hello Aspirants !

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Find the correction required

DIRECTIONS: In each of the questions, there’s error in any two parts of the sentences. You have to identify the same and if there’s no error according to you, then mark option five as your answer.

  1. The novel, ‘P.S I Love You’ by Cecelia Ahern(A)/ is famous for it’s theme(B)/ and even a film was adapted in the(C)/ same lines few years after its release(D).
    1. CD
    2. BC
    3. AD
    4. AC
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 2. BC
    Explanation:
    In B, replace it’s by ‘its
    In C, replace ‘in’ by ‘on’
  2. The labour union cannot(A)/ put forth forward their demands unless(B)/ all the decision makers in the union(C)/ don’t come on the same page(D).
    1. BC
    2. AB
    3. CD
    4. BD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 4. BD
    Explanation:
    In B, omit ‘forward’
    In D, omit ‘don’t’ as unless already been used.
  3. When one talks about sanitation,(A)/ cosmetic and superficial measures such as ‘photo-ops’ of(B)/ celebrities and political figures cleaning(C)/ roads do not help the main cause(D).
    1. BC
    2. AD
    3. AC
    4. BD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 5. No error
    Explanation:
    No error
  4. The college is holding a (A)/ special special lecture for their students(B)/ and teachers so that they might get enlightened(C)/ about economic problems in the country(D).
    1. AC
    2. BC
    3. BD
    4. AB
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 2. BC
    Explanation:
    In B, replace ‘their’ by ‘its’
    In C, replace ‘might’ by ‘may’
  5. The theory of relativity given(A)/ by Einstein is so complicated(B)/ as we cannot describe(C)/ that in a few sentences(D).
    1. AC
    2. BD
    3. CD
    4. BC
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 3. CD
    Explanation:
    In C, replace ‘as’ with ‘that’
    In D, replace ‘that’ with ‘it’
  6. Even if he had been(A)/ driving more slowly,(B)/ it will have been quite impossible(C)/ to avoiding the accident(D).
    1. BC
    2. AD
    3. AB
    4. CD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 4. CD
    Explanation:
    In C, replace ‘will’ by ‘would’
    In D, replace avoiding’ by ‘avoid’
  7. As economic restructuring(A)/ in Central and Eastern Europe progresses(B)/, an estimated 15 million people(C)/ may find themselves out of work(D).
    1. CD
    2. AC
    3. BC
    4. AD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 5. No error
    Explanation:
    No error
  8. The Secretary of the workers’ union(A)/ remarked that the present government(B)/ is so selfish that it cared very little(C)/ about solving no one else’s problem(D).
    1. AD
    2. CD
    3. AC
    4. BD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 2. CD
    Explanation:
    In C, replace ‘is’ by ‘was’
    In D, replace ‘no one ‘ by ‘anyone’
  9. When a man is so busily(A)/ engaged that he cannot attempt(B)/ anything else , we say(C)/ he has his hands full(D).
    1. AB
    2. AC
    3. BD
    4. AD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 5. No error
    Explanation:
    No error
  10. The smugglers which had(A)/ stashed the treasure on the island,(B)/ went back again because they thought(C)/ they can now remove it with safety(D).
    1. AC
    2. CD
    3. AB
    4. AD
    5. No error
    Answer & Explanation
    Answer – 4. AD
    Explanation:
    In A, replace ‘which’ by ‘who’
    In D, replace ‘can’ by ‘could’