English Questions – Synonyms For SSC CGL and IBPS/SBI PO Set 79

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Synonyms

  1. Nature
    1. eternal
    2. debase
    3. aspect
    4. accord
    5. whims
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Nature – the basic or inherent features, character, or qualities of something
  2. Pacify
    1. trick
    2. ruse
    3. argue
    4. appease
    5. talkative
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Pacify –quell the anger , bring peace
  3. Jargon
    1. argot
    2. region
    3. allocate
    4. clumsy
    5. tolerate
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation:
    Jargon –special words or expressions used by a profession or group that are difficult for others to understand
  4. Cease
    1. license
    2. mediocre
    3. bona fide
    4. ascribe
    5. desist
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Cease – come or bring to an end
  5. Frugal
    1. suffer
    2. prudent
    3. conquer
    4. endorse
    5. sanction
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Frugal – sparing or economical as regards money or food
  6. Goad
    1. bicker
    2. dispute
    3. provoke
    4. combat
    5. abide
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Goad- provoke or annoy
  7. Candid
    1. comely
    2. capitalize
    3. siege
    4. wicket
    5. honest
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Candid -truthful and straightforward
  8. Greed
    1. avarice
    2. endure
    3. presence
    4. inept
    5. endure
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation:
    Greed – intense and selfish desire for something
  9. Affluent
    1. exile
    2. impute
    3. refer
    4. plentiful
    5. defect
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Affluent –having a great deal of money
  10. Bother
    1. edge
    2. guilt
    3. limit
    4. fumble
    5. annoy
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Bother – take the trouble to do something